Reine Adelaïde scheurt opnieuw kruisband

Reine Adelaïde scheurt opnieuw kruisband

4 februari 2021

 

Op 15 december 2019 scheurde Jeff Reine-Adelaïde zijn voorste kruisband af van zijn rechter knie. De speler van Olympique Lyon Liep deze blessure op in dezelfde wedstrijd als dat Memphis Depay zijn zware knieblessure opliep. De kruisbandblessure van Memphis ging ‘de wereld over’ terwijl weinig mensen iets hebben meegekregen van de blessure van middenvelder Reine-Adelaïde.

Waar Memphis de operatie liet uitvoeren in Italië werd Reine-Adelaïde geopereerd in Lyon. De toen 21-jarige speler van Lyon revalideerde ook in een snel tempo en maakte 4 dagen later dan Mempis zijn rentree voor Lyon. Allebei begin juli 2020.

Gisteren in de uitwedstrijd tegen AS Monaco ging het helaas opnieuw mis voor Reine-Adelaïde. In de 94ste minuut, ruim in de blessuretijd van de wedstrijd, verdraaide hij zijn knie, de linker dit keer. Vandaag bleek uit onderzoek dat de 23-jarige aanvoerder van Frankrijk U21 opnieuw zijn voorste kruisband heeft gescheurd.

 

In de zomer van 2019 werd Reine-Adelaïde aangetrokken door Lyon, binnen een half jaar scheurde hij zijn VKB en na zijn rentree werd hij in de zomer van 2020 verhuurd aan OGC Nice dat een koop optie heeft om hem definitief over te nemen voor 25 miljoen euro aan het eind van het seizoen.

Deel dit artikel

Meer nieuws

logo fck
PSG verdediger Hernández scheurt opnieuw kruisband
nederland
PSV verdediger Dest komende 9 maanden uitgeschakeld
engeland
Timber maakt rentree bij beloften Arsenal en scoort wonderschoon