PSG verdediger Hernández scheurt opnieuw kruisband

PSG verdediger Hernández scheurt opnieuw kruisband

02 mei 2024

Slecht nieuws voor Lucas Hernández, PSG en de nationale ploeg van Frankrijk. De 28-jarige verdediger  van PSG heeft de voorste kruisband van zijn linkerknie gescheurd in de wedstrijd tegen BVB en komt dit seizoen niet meer in actie, zo meldt zijn club Paris Saint-Germain vandaag.

 


Lucas Hernández liep de blessure op in de halve finale wedstrijd van de Champions League afgelopen woensdag tegen Borussia Dortmund (1-0 verlies). De linksachter viel vlak voor rust uit. Er werd direct al gevreesd voor een zware blessure. De eerste diagnose van de clubdokter was woensdagavond dat er vermoeden was van een gescheurde voorste kruisband. Dit werd vandaag dus bevestigd na onderzoek.

Hernández mist hierdoor het EK met Frankrijk in Duitsland. Op het EK zit Frankrijk in groep D en speelt het tegen Nederlands, Oostenrijk en Polen. Lucas Hernández, 37-voudig International, was kandidaat voor een positie aan de linkerkant in de verdediging, met onder anderen zijn jongere broer Theo Hernández (26) van AC Milan.

Het is voor Hernández de tweede keer in twee jaar dat hij een voorste kruisband scheurt. Tijdens het WK in Qatar in 2022 scheurde Hernández na acht minuten in de eerste wedstrijd van Frankrijk tegen Australië de voorste kruisband van zijn rechterknie. Nu is het de andere knie.

 

UPDATE 05 mei 2024
Inmiddels is de verdediger van PSG in Oostenrijk al geopereerd en kan aan zijn herstel beginnen.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Paris Saint-Germain (@psg)

Deel dit artikel

Meer nieuws

logo fck
PSG verdediger Hernández scheurt opnieuw kruisband
nederland
PSV verdediger Dest komende 9 maanden uitgeschakeld
engeland
Timber maakt rentree bij beloften Arsenal en scoort wonderschoon