Pechvogel Martin Kelly van Liverpool scheurt voorste kruisband

Pechvogel Martin Kelly van Liverpool scheurt voorste kruisband

25 september 2012

 

Martin Kelly heeft weer een flinke tegenslag te verwerken gekregen. De door blessures geplaagde jonge verdediger van Liverpool is zeker zes maanden uitgeschakeld met een gescheurde kruisband in de rechterknie.

De 22-jarige Engelsman zakte in het met 2-1 verloren duel met Manchester United in blessuretijd door het gewricht. Onderzoek in het ziekenhuis heeft uitgewezen dat er een scheur zit in de voorste kruisband en dat een operatie noodzakelijk is voor de speler met één cap voor het Engelse elftal. Zie hier de video.
Het is voor Kelly zeker niet de eerste keer dat hij lang aan de kant staat. In de jeugd van Liverpool hield een hardnekkige rugblessure hem twee jaar van het veld en in het seizoen 2010/11 miste hij de tweede helft met een zware hamstringkwetsuur. Dit seizoen was hij onder coach Brendan Rodgers basisspeler.
Kelly zelf blijft op Twitter positief. ‘Het is niet de ergste blessure die ik ooit gehad heb, volgend jaar ga ik gewoon weer voor mijn plek vechten. Ik kom fitter en sterker terug’, gooide hij er op de avond na de wedstrijd uit.
Beter nieuws was er voor Daniel Agger. Ook de Deen van The Reds moest geblesseerd naar de kant tegen United, maar bij hem is geen schade aan de kniebanden geconstateerd. Het is nog niet duidelijk wanneer Agger de training weer kan hervatten.
 

Deel dit artikel

Meer nieuws

productie tigo fck docu kruisband blessure
Het mentale aspect van de voorste kruisbandblessure bij amateursporters
Keeper Alblas scheurt voor derde keer zijn voorste kruisband
Keeper Alblas scheurt voor derde keer zijn voorste kruisband
Return to running too quickly after ACL surgery
Blog #8: Starten met hardlopen na een voorste-kruisbandoperatie