Özbiliz scheurt voor derde keer in carrière kruisband af

Özbiliz scheurt voor derde keer in carrière kruisband af

2 juni 2014

 

Spartak Moskou kan ongeveer zes maanden niet beschikken over Aras Özbiliz. De voormalig Ajacied liep zondagavond in het Zwitserse Sion in de oefenwedstrijd Armenië tegen Algerije (3-1 verlies) een knieblessure op en moest zich na 27 minuten laten vervangen.

De 24-jarige aanvaller reisde na de wedstrijd direct door naar Amsterdam en daar is maandag in een ziekenhuis vastgesteld dat hij zijn kruisband heeft afgescheurd. Özbiliz liep deze kwetsuur twee keer eerder op, melden media uit Armenië en Rusland maandagavond. De Armeens international, 17 interlands, kwam afgelopen seizoen tot vijf doelpunten in 29 competitiewedstrijden voor Spartak.

Özbiliz maakte in Juli vorig jaar een top transfer naar Spartak Moskou. Eerder kwam Özbiliz uit voor Kuban Krasnodar en Ajax. In dienst van de Amsterdammers stokte de teller op twee treffers in 24 duels in de Eredivisie. In 2010 werd hij bij de Ajacieden verkozen tot Talent van het Jaar. Özbiliz werd in april nog in verband gebracht met Manchester United.

Deel dit artikel

Meer nieuws

productie tigo fck docu kruisband blessure
Het mentale aspect van de voorste kruisbandblessure bij amateursporters
Keeper Alblas scheurt voor derde keer zijn voorste kruisband
Keeper Alblas scheurt voor derde keer zijn voorste kruisband
Return to running too quickly after ACL surgery
Blog #8: Starten met hardlopen na een voorste-kruisbandoperatie