Oxlade-Chamberlain geopereerd aan kruisbandblessure

Oxlade-Chamberlain geopereerd aan kruisbandblessure

10 mei 2018

Acht dagen nadat hij op Anfield de blessure opliep ging Oxlade-Chamberlain al onder het mes. Hoewel de operatie succesvol verliep, koos Liverpool er bewust voor om het later pas naar buiten te brengen hoe lang de buitenspeler uit de roulatie is. “Dit voelt als het juiste moment om te laten weten dat zijn seizoen in het teken van herstellen en revalideren zal staan”, zegt manager Jürgen Klopp op de website van de club. “Wij weten dat eigenlijk al vanaf de dag nadat hij geblesseerd raakte”, aldus Klopp. Hij wilde niet dat het nieuws af zou leiden van het spannende seizoensslot en er daarom voor koos om het tot nu toe binnenskamers te houden.

Klopp geeft aan dat Oxlade-Chamberlain nog altijd precies op schema ligt. “Het enige nieuwe is dat we nu wat meer details over de situatie geven. Het typeert ‘Ox’ dat hij zelf ook niet wilde dat zijn blessure het seizoensslot voor de rest zou overschaduwen. Als de 32-voudig international van Engeland het komende seizoen nog speelminuten maakt, zou dat volgens Liverpool “een bonus” zijn.” In de voorbije jaargang speelde Oxlade-Chamberlain vrijwel alles, maar zelden de hele wedstrijd.

Oxlade-Chamberlain moest in de heenwedstrijd van de Champions League halve finale met AS Roma al na achttien minuten geblesseerd naar de kant en miste als gevolg daarvan niet alleen de return tegen AS Roma en verloren finale tegen Real Madrid, maar ook het WK.

Deel dit artikel

Meer nieuws

afbeelding onderzoek Nicky van Melick Cyclops
Blog #9: Keuze van pees voor nieuwe kruisband van invloed op de kans op een cyclops
productie tigo fck docu kruisband blessure
Het mentale aspect van de voorste kruisbandblessure bij amateursporters
Keeper Alblas scheurt voor derde keer zijn voorste kruisband
Keeper Alblas scheurt voor derde keer zijn voorste kruisband