Oranje international Aniek Nouwen scheurt voorste kruisband

Oranje international Aniek Nouwen scheurt voorste kruisband

7 december 2023

Slecht nieuws voor Aniek Nouwen. De verdediger van Chelsea heeft haar voorste kruisband afgescheurd, dat meldt haar club. De 24-jarige International liep haar zware knieblessure tijdens de interland periode bij Jong Oranje.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door FC Kruisband (@fckruisband)

Aniek Nouwen is inmiddels teruggekeerd bij Chelsea. Daar zal ze de komende maanden werken aan haar herstel. Gezien de gemiddelde revalidatietijd bij kruisbandblessures betekent het waarschijnlijk einde seizoen voor haar. Het herstel van een kruisbandblessure duurt negen tot twaalf maanden. Terugkeren naar topniveau kan langer duren.

Nouwen, die begon met voetballen bij SV Deurne, is opgeleid en doorgebroken bij PSV. Vorig seizoen speelde de verdediger op huurbasis voor AC Milan. Dit seizoen kwam Nouwen nog nauwelijks in actie voor haar club Chelsea en daarom behoorde Nouwen de afgelopen periode niet tot de selectie van Oranje van bondscoach Andries Jonker en ging om die reden op pad met Jong Oranje.

Afgelopen zomer kwam de verdedigster met Oranje nog in actie op het WK in Australië en Nieuw-Zeeland, waar Oranje in de kwartfinales werd uitgeschakeld door latere toernooiwinnaar Spanje. In 2019 maakte Nouwen haar debuut voor het Nederlands elftal. Nouwen speelde tot nu toe 43 interlands.

Deel dit artikel

Meer nieuws

productie tigo fck docu kruisband blessure
Het mentale aspect van de voorste kruisbandblessure bij amateursporters
Keeper Alblas scheurt voor derde keer zijn voorste kruisband
Keeper Alblas scheurt voor derde keer zijn voorste kruisband
Return to running too quickly after ACL surgery
Blog #8: Starten met hardlopen na een voorste-kruisbandoperatie