Opnieuw zware knieblessure voor Nicky Kuiper

Opnieuw zware knieblessure voor Nicky Kuiper

14 januari 2014

 

Het blessureleed blijft Nicky Kuiper achtervolgen. De vrees voor weer zwaar knieletsel bij de verdediger van FC Twente bleek gegrond. Onderzoek heeft uitgewezen dat Kuiper zaterdag in het oefenduel van Jong FC Twente met IJsselmeervogels de voorste kruisband in zijn linkerknie heeft afgescheurd. De 24-jarige verdediger wacht binnenkort de noodzakelijke operatie.

‘Ik voelde zaterdag eigenlijk direct al dat het mis was en vandaag heb ik de bevestiging gekregen dat het mijn voorste kruisband is’, zegt Kuiper op de website van FC Twente. ‘Dit is een zware tegenvaller, maar eigenlijk merk ik dat ik de knop alweer heb omgezet bij mijzelf. Ik richt mij vanaf nu op de revalidatie en zal ervoor vechten om zo goed mogelijk terug te komen.’

Kuiper weet inmiddels wat een dergelijke revalidatie inhoudt. Twee keer eerder had hij te kampen met zwaar knieletsel. In oktober 2010 kreeg hij te maken met een ingescheurde buitenband in zijn linkerknie. Drie maanden later, januari 2011, werd zijn herstel verstoord door een gescheurde voorste kruisband en schade aan zijn meniscus in de linkerknie.

Nicky Kuiper begon zijn carrière bij Vitesse. In 2009 maakte hij de overstap naar FC Twente. In totaal speelde hij tot nu pas 26 wedstrijden voor de club uit Enschede.

Deel dit artikel

Meer nieuws

productie tigo fck docu kruisband blessure
Het mentale aspect van de voorste kruisbandblessure bij amateursporters
Keeper Alblas scheurt voor derde keer zijn voorste kruisband
Keeper Alblas scheurt voor derde keer zijn voorste kruisband
Return to running too quickly after ACL surgery
Blog #8: Starten met hardlopen na een voorste-kruisbandoperatie