Opnieuw zware blessure voor pechvogel Stuart Holden

Opnieuw zware blessure voor pechvogel Stuart Holden

28 juli 2013

 

Het zit Stuart Holden niet mee. Voor de vierde keer in zijn loopbaan heeft de 27-jarige Amerikaanse middenvelder een zware blessure opgelopen. Dit keer is hij zes tot negen maanden uitgeschakeld vanwege een zware knieblessure, opgelopen in de Gold Cup-finale.

Zondagavond moest Holden in de eerste helft van de eindstrijd tegen Panama (1-0 winst) geblesseerd van het veld. Onderzoek wees uit dat hij de voorste kruisband van zijn rechterknie heeft afgescheurd. In het ergste geval komt hij komend seizoen helemaal niet in actie.

Sinds Holden in januari 2010 tekende bij Bolton Wanderers, hielden verschillende blessures hem lang aan de kant. In oktober van dat jaar brak hij na een grove charge van Nigel de Jong zijn rechterkuitbeen en daarna stond hij door twee zware knieblessures (scheurde in 2011 zijn rechter voorste kruisband na een tackle van Evans) bijna twee jaar buitenspel. In totaal speelde hij daardoor slechts dertig competitieduels namens The Trotters.

“We zijn enorm teleurgesteld voor Stuart”, zegt Jürgen Klinsmann, bondscoach van ‘Team USA’. “Stuart is zo’n belangrijk onderdeel van ons team op en naast het veld.”
Holden keerde onlangs na een afwezigheid van twee jaar terug bij de nationale ploeg. “Stuart heeft enorm hard gewerkt om terug te keren van zijn vorige blessure, hij moest echt weer in vorm komen. Hij was helemaal klaar om terug te keren naar Bolton en daar te vechten voor een basisplek. Nu krijgt hij van ons alle steun om deze weg opnieuw te bewandelen. We zullen er bij elke stap voor hem zijn.”

Deel dit artikel

Meer nieuws

afbeelding onderzoek Nicky van Melick Cyclops
Blog #9: risicofactoren cyclops na voorste-kruisbandreconstructie
productie tigo fck docu kruisband blessure
Het mentale aspect van de voorste kruisbandblessure bij amateursporters
Keeper Alblas scheurt voor derde keer zijn voorste kruisband
Keeper Alblas scheurt voor derde keer zijn voorste kruisband