Opnieuw gescheurde kruisband voor Italiaans international Florenzi

Opnieuw gescheurde kruisband voor Italiaans international Florenzi

17 februari 2017

 

Een persoonlijk drama voor de Italiaanse Alessandro Florenzi. De vleugelverdediger van AS Roma heeft tijdens zijn voorste kruisband revalidatie voor de tweede keer in 4 maanden zijn voorste kruisband afgescheurd.

De 25-jarige Florenzi scheurde zijn kruisband voor het eerst af op 26 oktober 2016 tijdens het uitduel bij Sassuolo, waar AS Roma met 1-3 won. Dinsdag op de training bij de beloften sloeg het noodlot weer toe voor de Italiaanse international

 Opvallend: bij AS Roma is het al de zevende keer in de laatste drie jaar dat een speler de voorste kruisband van zijn knie scheurt. Voordat Florenzi twee keer aan de beurt kwam met deze blessure was het Kevin Strootman die in maart 2014 een kruisbandblessure opliep en daardoor het WK miste. De Nederlander had in totaal drie operaties nodig aan zijn gehavende knie en is pas sinds dit seizoen weer enigszins op niveau. Ook de verdedigers Antonio Rüdiger en Mario Rui scheurden vorige zomer hun voorste kruisband. Rüdiger, die de blessure opliep op trainingskamp met Duitsland, is al een tijdje opnieuw fit. Rui klopt op de deur. Ook beloftespelers Capradossi, Ponce en Nura lagen de voorbije twee jaar in de lappenmand met een kruisbandblessure.

 

Florenzi ging vandaag al onder het mes om de kruisband te herstellen en kan daarna opnieuw aan een lange revalidatie beginnen. Dit seizoen zal hij in slechts negen competitiewedstrijden en drie Europese duels in actie gekomen zijn.

International Florenzi speelt sinds zijn elfde bij AS Roma. Hij maakte zijn debuut in de hoofdmacht op 22 mei 2011, toen hij inviel voor clubicoon Francesco Totti. Na een verhuurperiode bij Crotone het volgende seizoen keerde hij in 2012 weer terug bij AS Roma. Florenzi, die als rechtsback en middenvelder uit de voeten kan, staat inmiddels op 180 duels in de hoofdmacht van de Romeinen. Hij kwam bovendien 24 keer uit voor de nationale ploeg van Italië en speelde vorig jaar zijn eerste eindtoernooi.

 

Deel dit artikel

Meer nieuws

afbeelding onderzoek Nicky van Melick Cyclops
Blog #9: risicofactoren cyclops na voorste-kruisbandreconstructie
productie tigo fck docu kruisband blessure
Het mentale aspect van de voorste kruisbandblessure bij amateursporters
Keeper Alblas scheurt voor derde keer zijn voorste kruisband
Keeper Alblas scheurt voor derde keer zijn voorste kruisband