Noodlot treft ongelukkige Bodde opnieuw

Noodlot treft ongelukkige Bodde opnieuw

28 september 2009

 

Ferrie Bodde staat opnieuw voor een lange revalidatieperiode. De rentree van Ferrie Bodde in de basisformatie van Swansea City was zaterdag van korte duur. De middenvelder liet zich na acht minuten spelen uit voorzorg vervangen vanwege klachten aan zijn knie, meldt BBC.  Bodde voelde volgens de club uit Wales een ‘klik’ in zijn linkerknie en liet zich daarop vervangen door Lee Trundle. Zondag moet nader onderzoek aan de knie uitwijzen wat de ernst is van de blessure.

De middenvelder liep afgelopen weekend opnieuw een zware blessure op aan zijn linkerknie. Maandag werd in het ziekenhuis een scheurtje in zijn linker kruisband geconstateerd. Hierdoor wacht Bodde wederom een operatie en een revalidatieperiode van tien maanden. De medische staf van de club uit Wales bevestigde maandag de blessure van de Nederlander.

De 27-jarige Nederlander  raakte afgelopen jaar ook al zwaar geblesseerd aan diezelfde linkerknie. Na een voorspoedig verlopen revalidatie, keerde de Nederlander onlangs terug op het trainingsveld. Zaterdag kreeg Bodde na twee eerdere invalbeurten de kans om weer te starten in de basis bij Swansea City.  Waar Bodde dacht dat zijn knie weer honderd procent was, bleek in het Championship-duel met Sheffield United anders.

Deel dit artikel

Meer nieuws

productie tigo fck docu kruisband blessure
Het mentale aspect van de voorste kruisbandblessure bij amateursporters
Keeper Alblas scheurt voor derde keer zijn voorste kruisband
Keeper Alblas scheurt voor derde keer zijn voorste kruisband
Return to running too quickly after ACL surgery
Blog #8: Starten met hardlopen na een voorste-kruisbandoperatie