Nick Bakker succesvol geopereerd na tweede vkb blessure

Nick Bakker succesvol geopereerd na tweede vkb blessure

10 september 2014

 

Verdediger Nick Bakker is vandaag, woensdag 10 september, succesvol geopereerd aan zijn linkerknie. Bij een kijkoperatie bleek dat een kruisband van de verdediger niet goed meer was. Deze is tijdens de ingreep vervangen.

Op 20 augustus 2014, kort voor zijn rentree in wedstrijdverband, raakte de 22-jarige verdediger op een training opnieuw geblesseerd aan de linkerknie. In de weken erna werd reeds een MRI gemaakt. Vandaag was er een kijkoperatie gepland om eventuele schade beter te kunnen beoordelen.

Daarbij werd geconstateerd dat de kruisband niet volledig intact was en vervolgens is deze vervangen door orthopedisch chirurg Reinoud Brouwer. Bakker moet ter observatie nog een nacht in het ziekenhuis blijven en kan naar verwachting morgen weer naar huis. Vervolgens begint Bakker voor de tweede keer in 16 maanden aan een lange revalidatie.

Op 27 mei 2013 onderging Bakker al eerder een kruisband operatie nadat hij begin april ook zijn voorste kruisband van zijn linkerknie had afgescheurd.

Eind januari trainde Bakker weer voor het eerst met de groep mee. Bakker is (nog) geen vaste waarde in het elftal van Erwin van de Looi. Tot dusver kwam hij zes keer in actie voor de Trots van het Noorden waarvan twee keer als basisspeler.

 

Deel dit artikel

Meer nieuws

productie tigo fck docu kruisband blessure
Het mentale aspect van de voorste kruisbandblessure bij amateursporters
Keeper Alblas scheurt voor derde keer zijn voorste kruisband
Keeper Alblas scheurt voor derde keer zijn voorste kruisband
Return to running too quickly after ACL surgery
Blog #8: Starten met hardlopen na een voorste-kruisbandoperatie