Mulenga viert rentree met dubbelklapper: ‘Droomde al dat ik zou scoren’

Mulenga viert rentree met dubbelklapper: ‘Droomde al dat ik zou scoren’

14 augustus 2011 

 

Jacob Mulenga keerde na negen maanden blessureleed  (gescheurde voorste kruisband) terug op het veld, en hoe. De aanvaller van FCUtrecht kwam tegen De Graafschap na de pauze in het veld en maakte van de 0-2 achterstand hoogstpersoonlijk 2-2. De diepgelovige Zambiaan geeft aan dat hij er al van droomde om te gaan scoren.

“’Hij weet dat ik graag scoor, maar hij bepaalt of dat ook echt gebeurt”, doelt Mulenga op God. “Al droomde ik wel dat ik vandaag zou scoren. Dat we terugkomen van een 2-0 achterstand in de tweede helft, geeft aan dat deze ploeg karakter heeft. Mentaal zijn we nu nog sterker geworden.” interview studio sport

De Utrechters nemen het volgende week op tegen Vitesse. Mulenga weet nog niet of hij dan in de basis begint. “Dat is aan de trainer. Het belangrijkste is niet eens dat ik twee keer scoor, maar wat er met de ploeg gebeurde toen ik erin kwam. Als ik ze niet had gemaakt, hadden anderen wel gescoord.”

 

Man of the Match: Jacob Mulenga

Luid en enthousiast applaus klonk bij het begin van de tweede helft in Stadion Galgenwaard. Het was voor Jacob Mulenga. De aanvaller maakte zondag zijn rentree voor FC Utrecht na negen maanden afwezigheid door een ernstige knieblessure. Hij eiste meteen de hoofdrol voor zich op met twee doelpunten en werd uitgeroepen tot Man of the Match.

“Het deed me goed om te horen dat het publiek zo enthousiast reageerde toen ik het veld in kwam”, zei Mulenga na afloop. “De supporters hebben me ook erg gesteund de afgelopen negen maanden die toch zwaar waren voor me. Regelmatig kwamen er ook kinderen bij me aan de deur om te vragen wanneer ik nou weer zou meespelen.”

“Ik heb ervan genoten vandaag”, glunderde hij. “Ik was nog geen honderd procent, maar ik heb gebeden en dat gebed is verhoord. Ik wist ook dat ik zou scoren vanmiddag. Het team heeft vertrouwen in mij en ik heb vertrouwen in het team. Het is toch knap dat we terugkwamen van 0-2, dat is niet makkelijk. We hebben nog niet veel in een vaste samensteling kunnen spelen tijdens de voorbereiding. Maar deze ploeg zal steeds beter worden. Daarvan ben ik overtuigd.”

Volgens Erwin Koeman kon Mulenga zondag slechts een uur spelen. Daarom bracht hij hem er pas na rust in. “Ik hoop dat hij vanaf volgende week maximaal inzetbaar is”, keek de trainer vooruit naar de ontmoeting volgende week tegen Vitesse.

Deel dit artikel

Meer nieuws

flyer de blessuretijd
DE BLESSURETIJD – Stadion PEC Zwolle
nederland
Slot vreest voor een zware knieblessure Stengs
engeland
Kruisband blessure Oranje-international Jill Roord