'Moeten Afellay ondersteunen in deze moeilijke tijd'

'Moeten Afellay ondersteunen in deze moeilijke tijd'

24 september 2011

 

Ibrahim Afellay (25) liep donderdag tijdens de training van Barcelona een zware knieblessure op. Inmiddels stromen de steunbetuigingen van ploeggenoten en mede-internationals binnen.

De aanvaller was pas net terug van een hamstringblessure toen donderdag het noodlot toesloeg. Afellay verdraaide zijn knie en liep daarbij een scheur in de voorste kruisband van zijn linkerknie op.

Trainer Josep Guardiola sprak vrijdag zijn ontzetting uit op de clubwebsite. ‘Het is een drama voor een gevoelige jongen als Ibrahim. Hij was zeer geschokt, mede doordat het zijn eerste echt zware blessure is. Hij voelt zich nu wat beter en wij moeten hem ondersteunen in deze moeilijke periode. Ik weet zeker dat hij ons nog zal helpen later in het seizoen.’

Bondscoach Bert van Marwijk was al even geschokt als zijn collega bij Barcelona. Door de langdurige afwezigheid komt deelname aan het EK van 2012 in Oekraïne en Polen immers serieus in gevaar voor Afellay.

‘Ik ben er heel erg van geschrokken. De ervaring leert dat het herstel van zo’n blessure tussen de zes en tien en elf maanden duurt. Voor Ibrahim is het verschrikkelijk en voor ons ook. Hij deed het heel erg goed bij Oranje’, vertelde Van Marwijk aan de NOS.

Afellay ontkomt door de ongelukkige blessure niet aan een operatie. Wanneer die zal plaatshebben is nog niet duidelijk. Dat kan pas bepaald worden wanneer er minder vocht in de knie zit.

Ook op Twitter spraken veel voetballers hun steun voor Afellay uit. ‘Ik wens mijn vriend Ibi het snelste herstel van de wereld. Ik denk aan je! We zullen voor je bidden’, luidde de tweet van Robin van Persie. Wesley Sneijder had eenzelfde boodschap. ‘Ik wens Ibi het beste en een snelle revalidatie. Ik zal voor je bidden, mijn vriend.’

Rafael van der Vaart en Khalid Boulahrouz sloten zich aan bij de woorden van Sneijder en Van Persie. Het spijt me om te horen van de blessure van mijn Oranje-ploeggenoot Afellay, hoop dat hij snel herstelt. Retweet als je hem het allerbeste wenst! en Ik wens mijn broer Ibi Afellay een snel herstel. Herstel snel vriend. Ik bid elke dag voor je. We zijn allemaal met je!.

Vanuit het Barcelona-kamp kreeg Afellay niet alleen steun van Guardiola. Ook Cesc Fabregas gebruikte Twitter om zijn ploeggenoot van wat steun te voorzien. ‘Ibrahim Afellay, herstel snel! Ik sta achter je.’

Pech
Afellay, die halverwege vorig seizoen naar Barça overkwam van PSV, had gewoon pech, zo legde zaakwarnemer Jansen gisteren uit. ‘Het gebeurde heel ongelukkig bij een training toen hij een bal wilde binnenhouden. Hij verstapte zich op een pin die ze voor bepaalde oefeningen gebruiken en verdraaide toen zijn knie. We moeten stap voor stap kijken hoe het revalidatieproces gaat verlopen’, aldus Jansen.

Deel dit artikel

Meer nieuws

logo fck
PSG verdediger Hernández scheurt opnieuw kruisband
nederland
PSV verdediger Dest komende 9 maanden uitgeschakeld
engeland
Timber maakt rentree bij beloften Arsenal en scoort wonderschoon