Milik: "het gaat ongeveer nog vier à vijf maanden duren"

Milik: "het gaat ongeveer nog vier à vijf maanden duren"

10 november 2016

 

Arek Milik kan binnen een klein half jaar zijn rentree bij Napoli vieren. De voormalige spits van Ajax heeft ongeveer vier à vijf maanden nodig. Begin dit seizoen scheurde hij zijn voorste kruisband af tijdens een interland met Polen.

De 22-jarige Milik bezocht donderdag dokter Pier Paolo Mariani in kliniek Villa Stuart. “Het herstel verloopt goed”, zegt Mariani tegen Sky Italia. “Arek kan starten met het trainen met de bal en technische oefeningen. Over een maand kan hij vrij lopen. Nu begint hij met het herstelproces. Hij gaat meer specifiek werken in het water en daarna op het veld.”

Eerder doken geruchten op dat Milik binnen 100 dagen weer aan kon sluiten. Volgens de Mariani onrealistisch. “Het gaat ongeveer nog vier à vijf maanden duren. Ik kan dat niet helemaal precies zeggen. Ik weet over een maand meer. We hoeven ons geen zorgen te maken. Zowel de medici van Napoli als ik bewonder de inzet van Milik.”

De Pool verdiende afgelopen zomer zijn transfer naar de Serie A. Voor zijn zware blessure kwam hij tot negen officiële wedstrijden voor Napoli en was hij al zeven keer trefzeker.

Eerder deze week vertelde Milik hetvolgende
“Ik kan er steeds beter mee omgaan, maar toen ik het slechte nieuws hoorde moest ik wel een traantje laten”, vertelt de oud-speler van Ajax in gesprek met Sportowefakty. “In de eerste dagen voelde ik me depressief. Toen ik alle berichten van de fans zag wilde ik meteen met de revalidatie beginnen.”

“In de ochtend ben ik om negen uur op de club en laat in de middag vertrek ik pas, waarna ik thuis nog extra oefeningen doe. Ik train elke dag op een fiets, maar kan nog weinig snelheid maken. Dat geeft aan dat ik nog aan het begin van dit avontuur sta. Ik voel echter geweldige steun van de supporters en de selectie.”

Deel dit artikel

Meer nieuws

nederland
PSV verdediger Dest komende 9 maanden uitgeschakeld
engeland
Timber maakt rentree bij beloften Arsenal en scoort wonderschoon
afbeelding onderzoek Nicky van Melick Cyclops
Blog #9: Keuze van pees voor nieuwe kruisband van invloed op de kans op een cyclops