Mijlpaal voor Buijs bij rentree na kruisband blessure

Mijlpaal voor Buijs bij rentree na kruisband blessure

18 oktober 2015

 

Voor de wedstrijd sc Heerenveen – Feyenoord
Jordy Buijs begint vandaag bij het competitieduel tussen SC Heerenveen en Feyenoord in de basis. Het is voor de verdediger zijn rentree na elf maanden blessureleed. Op 22 november 2014 scheurde hij in de wedstrijd tegen Ajax (4-1 nederlaag) zijn kruisband af. Bovendien is het vandaag zijn 200ste wedstrijd in het betaalde voetbal waardoor hij bij zijn rentree nog een mijlpaal mag vieren.

Dwight Lodeweges posteert Buijs links in het centrum van de defensie tegen de club waar de 26-jarige verdediger de jeugdopleiding doorliep.


Na de wedstrijd sc Heerenveen – Feyenoord
sc Heerenveen-coach Dwight Lodeweges had zondagmiddag een verrassing in petto. Jordy Buijs stond aan de aftrap in het eredivisieduel met Feyenoord. Aangezien er met 2-5 verloren werd van de Rotterdammers was het een teleurstellende rentree.
Buijs zat niet alleen voor de eerste keer weer bij de wedstrijdselectie, maar speelde dus meteen in de basis. “Ik voel me wel goed, maar na zo’n wedstrijd is het gevoel natuurlijk even klote. Ik had me mijn rentree anders voorgesteld. Ik had me mijn rentree anders voorgesteld, nu valt hij in het niet.”, bromt de herstelde verdediger na afloop tegenover de verzamelde media.
“Mijn rentree gaf me een goed gevoel, maar dat ebde na door de dramatische start wel weg”, aldus Buijs. Na zestig minuten werd Buijs naar de kant gehaald door Lodeweges. “Dat was geen afgesproken werk, maar ik kon in bescherming worden genomen omdat de wedstrijd al wel gespeeld was.”
“We stonden na veertig minuten al met 0-5 achter. We zaten al in een negatieve spiraal en hebben dat helaas niet kunnen omdraaien”, zegt Buijs, die ondanks alles optimistisch blijft. “In de tweede helft wilden we er het beste van maken, we wilden geen tegengoal meer krijgen. Dat is gelukt.”
Buijs zag ploeggenoot Henk Veerman bovendien nog tweemaal scoren. “Hoe raar het ook klinkt, dat is wel een pluspunt waar we mee verder kunnen. Ik merkte de afgelopen tijd ook niet in de selectie dat we tikken gehad hebben. We trainen goed, nu de wedstrijden nog. We moeten geduld hebben. We hebben namelijk een hele goede groep, die het tij binnenkort gaat keren”, hoopt Buijs.

Deel dit artikel

Meer nieuws

logo fck
PSG verdediger Hernández scheurt opnieuw kruisband
nederland
PSV verdediger Dest komende 9 maanden uitgeschakeld
engeland
Timber maakt rentree bij beloften Arsenal en scoort wonderschoon