Michael Owen keert direct terug naar Engeland

Michael Owen keert direct terug naar Engeland

21 juni 2006

 

Het WK voetbal 2006 is voorbij voor de Engelse aanvaller Michael Owen, die zich dinsdag in Keulen in de wedstrijd tegen Zweden blesseerde aan de rechterknie, bevestigde de Engelse Voetbalbond (FA) woensdag nadat Owen een scanneronderzoek had ondergaan. De spits van Newcastle keert direct terug naar Engeland, meldde de FA ook in het communiqué.

Newcastle-voorzitter Freddie Shepherd bevestigde dat Owen een “scheur van de voorste kruisband in de rechterknie” heeft, maar hij sprak zich niet uit over hoe lang de speler buiten strijd zal zijn. Eerder meldde Sky Sports echter al dat Owen moet rekening houden met een inactiviteit van vijf maanden.

“Het is echt hard geblesseerd te zijn en het WK te verlaten”, verklaarde Owen zelf. “Meteen toen het gebeurde, wist ik dat het erg was (…). Ik ben echt ontgoocheld dat ik de jongens moet achterlaten, maar ik ben ervan overtuigd dat ze zullen slagen. Ik zal de wedstrijden aandachtig volgen en hen al mijn steun geven, met een beetje geluk tot in Berlijn (de plaats van de finale)”.

“Nu keer ik terug naar huis om met de medische ploeg van Newcastle te werken aan mijn revalidatie. Mijn hoofddoel is om zo vlug mogelijk weer in vorm te geraken”, voegde hij er nog aan toe. De 26-jarige Owen, die tegen Zweden zijn 80ste interland vierde, blesseerde zich in de aanvangsfase van de wedstrijd helemaal alleen. Na een pass bleef hij met zijn voet in het gras steken en verdraaide zijn rechterknie. Hij werd op een draagberrie afgevoerd en vervangen door Peter Crouch. Owen scoorde geen doelpunt op dit WK.

Door het uitvallen van Owen lijkt de bondscoach van Engeland, de Zweed Sven-Göran Eriksson, nog weinig opties te hebben in de aanval naast Wayne Rooney, maar hij is niet ongerust. “Ik ben enkel ontgoocheld voor Michael Owen”, vertelde hij. “We hebben Theo Walcott, die we nog niet aan het werk gezien hebben; we hebben Joe Cole en Steven Gerrard, die allebei een fantastisch doelpunt gescoord hebben. Dus ik ben totaal niet ongerust”.

Deel dit artikel

Meer nieuws

engeland
Kruisband blessure Oranje-international Jill Roord
nederland
Kruisbandblessure voor Ajax-verdediger Ávila
flyer de blessuretijd
DE BLESSURETIJD – Stadion PEC Zwolle