Einde carrière John Nieuwenburg?

Einde carrière John Nieuwenburg?

25 januari 2009

 

De voormalige voorstopper die meedogenloos spitsen elimineerde, stond na afloop in de catacomben met tranen in zijn ogen. Marco Gentile, assistent-coach van Haarlem, doorzag direct de impact van de zware blessure die middenvelder John Nieuwenburg zaterdag opliep in het duel met Excelsior (1-1).

Dat kan misschien wel eens het einde van zijn carrière zijn, somberde Gentile over het perspectief voor Nieuwenburg. De middenvelder is niet meer de jongste (29) en heeft op medisch gebied de nodige klappen moeten incasseren. Op 13 juni 2001 liep hij als Spartaan een scheurtje op in de voorste kruisband van zijn linkerknie, op 14 april 2002 scheurde hij de voorste kruisband in zijn rechterknie en op 27 februari 2004 was een operatie nodig aan de voorste kruisband van zijn linkerknie. In totaal heeft de Hagenaar drie jaar revalidatie achter de rug.

Zaterdag ging het bij een onschuldig duel weer mis in de linkerknie. Zondagochtend werd het gewricht in het Rotterdamse Erasmus Medisch Centrum door orthopedisch chirurg Heijboer onderzocht. Daarbij werd zo goed als zeker de eerste diagnose van Haarlem-fysiotherapeut Peter Zonneveld bevestigd dat de voorste kruisband is gescheurd. De laatste twijfel wordt eind deze week weggenomen als een scan wordt gemaakt. Dan wordt ook gekeken of een operatie direct mogelijk is of dat de knie eerst tot rust moet komen. Het herstel na zo’n operatie vergt gemiddeld negen maanden. Trainer Jan Zoutman sprak van een ‘menselijk drama’. Nieuwenburgs vader kwam na afloop van het duel in de kleedkamer om zijn terneergeslagen zoon op te beuren.

De zware blessure van Nieuwenburg – nota bene opgelopen in de laatste minuut van de wedstrijd – overschaduwde volledig de euforie over het knappe gelijkspel.

Deel dit artikel

Meer nieuws

logo fck
PSG verdediger Hernández scheurt opnieuw kruisband
nederland
PSV verdediger Dest komende 9 maanden uitgeschakeld
engeland
Timber maakt rentree bij beloften Arsenal en scoort wonderschoon