Lindsey Vonn: “De pijn in mijn knie is te groot en ik weet niet wat ik er nog tegen kan doen”

Lindsey Vonn: “De pijn in mijn knie is te groot en ik weet niet wat ik er nog tegen kan doen”

Heeft Vonn haar laatste wedstrijd geskied?

Lindsey Vonn was in tranen na haar optredens afgelopen weekend in Cortina d’Ampezzo. Vonn maakte dit weekend haar comeback na een lange afwezigheid, maar haalde zondag de finish niet in de super-G. Op de afdalingen van vrijdag en zaterdag kwam ze er niet aan te pas en zondag haalde ze de finish niet.

 

Een teleurstellend weekend voor haar. “Ik denk dat het over en uit is. Ik wil niet stoppen, maar ik kan op deze manier niet doorgaan.” zei Vonn. “De pijn in mijn knie is te groot en ik weet niet wat ik er nog tegen kan doen”, sprak de 34-jarige Amerikaanse zeer geëmotioneerd op de Oostenrijkse zender ORF. “Het was misschien wel mijn laatste wedstrijd”, moest de Amerikaanse legende toegeven, waarna de tranen over haar wangen rolden. “Mijn lichaam kan niet meer beter. Ik kan niet meer skiën zoals ik zou willen. Ik weet echt niet wat te denken op dit moment. Ik wou zondag helemaal niet opgeven, maar ik kon niet meer voort. Mijn knieën doen pijn en ik zie er geen oplossing voor.”

 

De door blessures geplaagde Vonn kondigde voor het seizoen al aan dat ze voor het laatst de pistes afging in het wereldbekercircuit. Ze stelde haar eerste wedstrijd door de knieblessure steeds uit en in Cortina d’Ampezzo maakte ze haar eerste afdalingen van dit jaar.

 


Vonn maakte op 18 november 2000 haar wereldbekerdebuut. Vonn is de succesvolste skiester in de wereldbeker met 82 overwinningen. Ze heeft er vier minder dan de Zweedse skilegende Ingemar Stenmark, die met 86 wereldbekerzeges het record bezit, en wilde graag jacht maken op het record van de Zweed. Die won van 1974 tot 1989 86 wereldbekerwedstrijden: 46 reuzenslaloms en 40 slaloms. Vonn won haar eerste in december 2004 in het Canadese Lake Louise, nog altijd haar favoriete piste. Inmiddels won ze 43 afdalingen, 28 super-G’s, 5 combinés, 4 reuzenslaloms en 2 slaloms. Ze kondigde eerder al aan dat het haar laatste seizoen zou worden, om komend jaar definitief afscheid te nemen in Lake Louise.

Deel dit artikel

Meer nieuws

afbeelding onderzoek Nicky van Melick Cyclops
Blog #9: risicofactoren cyclops na voorste-kruisbandreconstructie
productie tigo fck docu kruisband blessure
Het mentale aspect van de voorste kruisbandblessure bij amateursporters
Keeper Alblas scheurt voor derde keer zijn voorste kruisband
Keeper Alblas scheurt voor derde keer zijn voorste kruisband