Kuiper scheurt voorste kruisband en buitenband linkerknie af

Kuiper scheurt voorste kruisband en buitenband linkerknie af

10 januari 2011

 

FC Twente moet zich voor langere tijd weer behelpen zonder de inbreng van Nicky Kuiper (21). De jeugdinternational raakte zaterdag tijdens het trainingskamp in het Spaanse La Manga geblesseerd. Hij vloog meteen terug naar Nederland. De blessure blijkt behoorlijk ernstig te zijn. Sinds de 21-jarige linksback over werd genomen van Vitesse, kwam hij maar tot twintig optredens in het eerste team van de Tukkers.

Kuiper heeft de voorste kruisband en de buitenband van zijn linkerknie gescheurd. Dat heeft MRI-onderzoek in een ziekenhuis maandag uitgewezen. De geboren Arnhemmer wordt binnenkort geopereerd. Kuiper raakte zaterdag tijdens het trainingskamp in het Spaanse La Manga geblesseerd. Hij vloog meteen terug naar Nederland.

Het is al de derde keer binnen een jaar dat Kuiper zwaar geblesseerd is aan de knie. Na zijn laatste kwetsuur, aan het begin van het seizoen opgelopen, stond hij net weer op het punt aan te haken bij de groepstraining. Hij zal opnieuw lange tijd uit de roulatie zijn voor de landskampioen.

Deel dit artikel

Meer nieuws

engeland
Kruisband blessure Oranje-international Jill Roord
nederland
Kruisbandblessure voor Ajax-verdediger Ávila
flyer de blessuretijd
DE BLESSURETIJD – Stadion PEC Zwolle