Home Kruisbandletsel Preventie voorste kruisband blessure

Preventie

Voorste kruisband blessure

KNVB Blessurepreventie voor meiden van 12 tot 20 jaar

Ook al train je nog zo verantwoord, een blessure ligt altijd op de loer. Hoe je de kans op blessures zo klein mogelijk houdt lees je in deze artikelen.

nos knie artikel
veldrevalidatie horde

Warming-up App van de KNHB

“Je kunt bijvoorbeeld de spieren trainen rondom de knieën. Daar is onder andere in de Warming-up App van de KNHB aandacht voor. Daarnaast is coördinatietraining erg goed. En, wellicht moeilijker te trainen: multitasken. Verschillende impulsen en dan toch controle houden over de knie. Vaak ontstaat de blessure als de aandacht weg is. Dan is de controle ook weg. Vermoeidheid heeft daar ook mee te maken. In het algemeen moet er meer aandacht komen voor preventie. Denk bijvoorbeeld aan een risicoprofiel per speler. Waar is hij of zij gevoelig voor en wat kun je daar in de training aan doen? En looptraining wordt al veel gedaan, maar coördinatie-oefeningen zou je ook moeten inbouwen in een training. Dat zie je nog maar weinig.”

– Orthopedisch chirurg Henk van der Hoeven –
hockey.nl

Hoe verklein je de kans op een knieblessure?

  • Bouw de intensiteit en de omvang van je trainingen verstandig op, om overbelasting te voorkomen.
  • Doe oefeningen voor je bovenbenen om een (nieuwe) knieblessure te voorkomen.
  • Zorg voor een goede warming-up. Daarmee verminder je de kans op een blessure aanzienlijk, want je bereidt de spieren en de rest van je lichaam voor op de inspanning. Kijk voor een goede warming-up op www.voorkomblessures.nl.
  • Vermoeidheid verslechtert je coördinatie en vermindert je spierkracht, waardoor de kans op verstappen en verdraaien groter wordt. Zorg dus dat je conditie op peil is!

Sportzorg.nl –
mei 2017

Have your kids perform ACL prevention programs

Join(t) Forces

Het laatste nieuws

K.N.I.E. deel 38: Elçin Bayar
K.N.I.E. deel 38: Elçin Bayar
spanje
FC Barcelona bevestigt kruisband blessure Gavi
spanje
Gavi scheurt voorste kruisband
Home Kruisbandletsel Preventie voorste kruisband blessure