Kruisbandblessure voor Feyenoorder Botteghin

Kruisbandblessure voor Feyenoorder Botteghin

25 september 2017

 

Feyenoord verdediger Eric Botteghin is zeker tot na de winterstop niet inzetbaar, dat meldt zijn club. De centrale verdediger heeft een kruisbandblessure opgelopen aan zijn linkerknie. Dit bleek maandagmiddag na onderzoek in het ziekenhuis.

Botteghin liep die blessure zaterdagavond op, in de met 0-2 verloren thuiswedstrijd tegen NAC Breda. De Braziliaan maakte ondanks zijn blessure de negentig minuten vol.

Botteghin was vorig seizoen een belangrijke speler voor Feyenoord. Hij stond alle speelminuten in de eredivisie op het veld in het kampioensteam van de Rotterdammers. De 30-jarige verdediger speelt sinds 2007 in Nederland en speelde voor PEC Zwolle, NAC Breda en FC Groningen. Botteghin won zowel met FC Groningen als Feyenoord de KNVB-beker.

“Ik werd overvallen door het nieuws over de ernst van de blessure”, zei trainer Giovanni van Bronckhorst. “Tijdens de wedstrijd tegen NAC vroeg ik aan hem hoe het ging. Eric gaf aan dat het goed was en kon de wedstrijd ook uitspelen. Maar uiteindelijk is deze blessure zo ernstig dat we hem tot na de winterstop moeten missen.”

“Dit doet pijn. Eric is een zeer gewaardeerde kracht, we gaan ook zijn persoonlijkheid missen”, zei Steven Berghuis over zijn ploeggenoot.

Deel dit artikel

Meer nieuws

engeland
Kruisband blessure Oranje-international Jill Roord
nederland
Kruisbandblessure voor Ajax-verdediger Ávila
flyer de blessuretijd
DE BLESSURETIJD – Stadion PEC Zwolle