Kruisbandblessure voor Bojan Krkic

Kruisbandblessure voor Bojan Krkic

27 januari 2015

 

Voor Bojan Krkic zit het seizoen er op. De aanvaller van Stoke City heeft maandag in de gewonnen FA Cup-wedstrijd tegen Rochdale (4-1) een zware knieblessure opgelopen.

Uit medisch onderzoek bleek dinsdag dat een kruisband in de linkerknie van de Spanjaard afgescheurd is. Dat bevestigt Stoke City via de officiële kanalen. De 24-jarige Krkic moet een operatie ondergaan en staat daardoor zes tot negen maanden aan de kant.

Tegen Rochdale, dat uitkomt in de League One, opende Bojan na vier minuten met een fraaie volley de score. Amper een half uur later  het veld geblesseerd verlaten. Zijn zware blessure is een flinke klap voor Bojan én Stoke City, want de aanvaller stak in uitstekende vorm. In de laatste vijf duels wist hij drie keer te scoren. In totaal scoorde Bojan dit seizoen, die afgelopen zomer voor vier jaar tekende bij de Engelse club, vijf keer voor Stoke City.

Stoke City nam de oud-speler van AS Roma en AC Milan afgelopen zomer over van FC Barcelona, de club waarbij hij werd opgeleid. Krkic speelde afgelopen seizoen op huurbasis voor Ajax, waarmee hij de landstitel veroverde.

“Dit is een bittere teleurstelling”, zegt coach Mark Hughes van Stoke City over de blessure. “Voor de club, maar zeker voor hem. Hij deed het goed in de Premier League en had het, zichtbaar, goed naar zijn zin.”

Deel dit artikel

Meer nieuws

productie tigo fck docu kruisband blessure
Het mentale aspect van de voorste kruisbandblessure bij amateursporters
Keeper Alblas scheurt voor derde keer zijn voorste kruisband
Keeper Alblas scheurt voor derde keer zijn voorste kruisband
Return to running too quickly after ACL surgery
Blog #8: Starten met hardlopen na een voorste-kruisbandoperatie