kruisbandblessure voor aanvoerder AFC Bournemouth Simon Francis

kruisbandblessure voor aanvoerder AFC Bournemouth Simon Francis

28 december 2018

 

Voor Simon Francis, de aanvoerder van AFC Bournemouth, zit het seizoen erop. De 33-jarige verdediger viel woensdag op Boxing Day tegen Tottenham Hotspur geblesseerd uit. Inmiddels is duidelijk geworden dat Francis een kruisbandblessure heeft opgelopen. Bournemouth laat donderdagavond via de officiële kanalen weten dat Francis zes tot negen maanden uit de roulatie is.

De ervaren verdediger stond woensdag in de basis op Wembley in de uitwedstrijd van AFC Bournemouth tegen Tottenham Hotspur (5-0). Aan het eind van de eerste helft moest Francis per brancard en met een zuurstofmasker van het veld worden gedragen. Na een schijnbeweging van Heung-Min Son gleed hij pijnlijk.

“Het is een flinke tegenslag voor ons. We zijn onze aanvoerder kwijt en een speler die al een zeer lange periode constant goed heeft gespeeld”, reageerde manager Eddie Howe van Bournemouth op de website van de club

Francis speelde dit seizoen zeventien wedstrijden in de Premier League, waarvan dertien als basisspeler. De Engelse rechterverdediger is sinds het seizoen 2011/12 actief bij Bournemouth en maakte de opmars van de club vrijwel volledig mee: Francis speelde tot nu toe 306 officiële wedstrijden voor de kustclub, op drie verschillende voetbalniveaus. Zijn contract op Dean Court loopt nog door tot de zomer van 2020.

Eerder deze maand scheurde Bournemouth middenvelder Lewis Cook ook zijn voorste kruisband in zijn rechterknie. Sinds 2015 heeft Bournemouth al de nodige spelers met een kruisband blessure zien uitvallen.

 

 

 

 

Deel dit artikel

Meer nieuws

productie tigo fck docu kruisband blessure
Het mentale aspect van de voorste kruisbandblessure bij amateursporters
Keeper Alblas scheurt voor derde keer zijn voorste kruisband
Keeper Alblas scheurt voor derde keer zijn voorste kruisband
Return to running too quickly after ACL surgery
Blog #8: Starten met hardlopen na een voorste-kruisbandoperatie