In Persie

5 september 2017

 

Het seizoen voor Robin van Persie lijkt er al op te zitten. De rentree, na twee jaar afwezigheid, bij Oranje heeft slecht uitgepakt voor Van Persie. De aanvaller heeft de voorste kruisband van zijn linkerknie ingescheurd, meldt de medische staf van de club. Het is nog niet duidelijk of Van Persie geopereerd moet worden en hoelang hij uit de roulatie is.

Van Persie liep de blessure op in de WK-kwalificatiewedstrijd afgelopen donderdag in het Stade de France tegen Frankrijk. Hij viel na een uur spelen in voor Vincent Janssen, maar kreeg na een duel met Umtiti al snel last van zijn knie. De aanvaller verliet een dag later het trainingskamp en speelde niet meer mee tegen Bulgarije. Volgens Fenerbahçe is de behandeling inmiddels gestart

De 34-jarige Van Persie werd voor de interland met Frankrijk voor het eerst in twee jaar opgeroepen voor het Nederlands elftal. “Ik kreeg een enorme zet toen ik wilde schieten, daardoor sleepte mijn been over de grond”, zei Van Persie na de afstraffing door de Fransen. “Niet prettig, die knie doet hartstikke veel pijn”.

 

Recente artikelen
0