Kokorin mist WK in eigen land door gescheurde kruisband

Kokorin mist WK in eigen land door gescheurde kruisband

16 maart 2018

 

Een tegenvaller voor Alexander Kokorin, Zenit Sint-Petersburg en het nationale team van Rusland: De 48-voudig international Alexander Kokorin zal deze zomer het WK in eigen land gaan missen.

De spits van Zenit Sint-Petersburg heeft gisteravond, in het Europa League-duel met RB Leipzig, een gescheurde kruisband aan zijn rechterknie opgelopen. Al na 8 minuten moest hij het veld verlaten. De wedstrijd eindigde in 1-1 en aangezien de eerste wedstrijd werd gewonnen door RB Leipzig is Zenit uitgeschakeld.

De 26-jarige spits was dit seizoen in vorm. Hij speelde in totaal 22 wedstrijden voor Zenit waarin hij tien keer het doel trof. Binnenkort reist hij af naar Rome om daar zijn verder te herstellen. De kans dat de international het WK haalt, lijkt gezien de ernst van zijn kwetsuur bijzonder klein.

 

Derde speler voor Rusland met een gescheurde voorste kruisband
Ook voor Rusland, dat eerder al Georgy Dzhikiya en Viktor Vasin met ook een gescheurde voorste kruisband zag uitvallen, is het een nieuwe tegenvaller in de aanloop naar het WK in eigen land. Kokorin speelde 48 interlands voor Rusland en scoorde daarin 12 keer.

 

Tweede speler binnen een week bij Zenith met een gescheurde voorste kruisband
Eerder deze week scheurde de Argentijn Emanuel Mammana van Zenith zijn voorste kruisband in de wedstrijd tegen Rostov en zal tussen de 6 en 9 maanden moeten revalideren.

 


 

Deel dit artikel

Meer nieuws

engeland
Kruisband blessure Oranje-international Jill Roord
nederland
Kruisbandblessure voor Ajax-verdediger Ávila
flyer de blessuretijd
DE BLESSURETIJD – Stadion PEC Zwolle