Nicky van Melick

“Pas als alle criteria gehaald worden, weet je dat het zo veilig mogelijk is om weer te gaan sporten.”

Nicky van Melick is gespecialiseerd in:

  • Diagnostiek en second opinions bij mensen met knieklachten, voorste-kruisbandblessures en knieschijfklachten in het bijzonder.
  • Wetenschappelijk onderzoek naar sportblessures, waaronder voorste-kruisbandblessures en enkelklachten.
  • Geven van lezingen en cursussen over voorste-kruisbandrevalidatie.

“Al sinds het begin van mijn werkende leven heb ik een grote interesse voor knieklachten,  die zich in de afgelopen jaren alleen maar verder ontwikkeld heeft. Op dit moment richt ik me volledig op de diagnostiek en second opinions van mensen met knieklachten.”

dr. Nicky van Melick is kniespecialist & consultant sportfysiotherapeut bij Movamento en daarnaast docent en onderzoeker sportorthopedie.

logo_mm_norm_diap_800

Loopt je voorste kruisband herstel niet zo lekker, twijfel je of je op het goede spoor zit of wil jij als fysiotherapeut een andere blik voor die knieklacht bij die ene patiënt…

Diagnostiek en second opinions
Als kniespecialist en consultant sportfysiotherapeut houdt Nicky van Melick zich alleen maar bezig met diagnostiek en second opinions van knieklachten. Voor een stellen van een goede diagnose kan het zijn dat Nicky tijdens een éénmalige afspraak een behandeltechniek toepast. Verdere behandeling zal echter niet bij Nicky plaatsvinden maar altijd bij je eigen fysiotherapeut.
Nicky richt zich als consultant vooral op mensen met knieschijfklachten (patellofemorale klachten) of (blijvende) klachten na een voorste-kruisbandreconstructie. Echter ook mensen met knieklachten waarvoor (nog) geen duidelijke oorzaak of verklaring te achterhalen is, zijn bij haar in de juiste handen!
“Omdat ik de afgelopen 15 jaar veel ervaring heb opgedaan in het behandelen van knieklachten, kan ik gericht advies geven aan je eigen fysiotherapeut om de behandeling te vervolgen.”

De afspraken voor een consult vinden plaats binnen de praktijken van Movamento, gelokaliseerd in o.a. Den Bosch, Utrecht en Amsterdam.

2021-11-esoc-1_orig

Naast haar werk als consultant kniespecialist is Nicky onderzoeker sportorthopedie bij het Anna Ziekenhuis Geldrop en Anna TopSupport Eindhoven. Hier kan ze door middel van wetenschappelijk onderzoek eraan bijdragen dat de zorg rondom sporters met knieklachten nog beter wordt. Ze richt zich onder andere op de criteria waaraan een sporter na een voorste-kruisbandreconstructie moet voldoen om weer veilig te gaan sporten. Deze criteria zijn streng. Ten eerste is uit onderzoek bekend dat de revalidatie het beste meer dan 9 maanden kan duren. Daarnaast moet ook een flinke batterij aan testen afgelegd worden, zoals krachttesten en sprongtesten. Als laatste speelt ook mee hoe iemand beweegt. We noemen dat kwaliteit van bewegen. Pas als alle criteria gehaald worden, weet je dat het zo veilig mogelijk is om weer te gaan sporten.

Haar onderzoek wordt vaak gepubliceerd in internationale wetenschappelijke tijdschriften, waardoor Nicky ook bekend is in het buitenland.

Daarnaast geeft Nicky veel lezingen en cursussen voor (sport)fysiotherapeuten en (sport)artsen. Dit doet ze vol overgave bij Movement Academy, waar ze mede-eigenaar van is. Ook spreekt ze regelmatig op congressen of cursussen in het buitenland.

concept-logo-v2
2018-12-college-fontys2

Vanuit zowel de praktijk als het onderzoek werkt Nicky veel samen met gespecialiseerde artsen: o.a. Rob Janssen  (Maxima Medisch Centrum Veldhoven/Eindhoven), Rob Bogie en Wart van Zoest ( Anna Ziekenhuis Geldrop/Eindhoven) en Jacco Zijl (Antonius Ziekenhuis Utrecht/Nieuwegein).

kneesearch
0