Maarten Hulshof

“Samenwerking en het garanderen van de optimale omstandigheden zijn essentieel bij een kruisbandrevalidatie.”

Maarten Hulshof is gespecialiseerd in:

  • Sportrevalidatie- en prestatie
  • Orthopedische aandoeningen (knie, schouder, lies)
  • Voorste kruisbandrevalidatie

Maarten Hulshof (Msc. Sportfysiotherapeut (NVFS), Msc. Bewegingswetenschapper en Inspanningsfysioloog) heeft in 2001 zijn studie fysiotherapie Cum Laude afgerond en heeft daarna zijn doctoraal Bewegingswetenschappen behaald aan de Universiteit van Maastricht. Omdat hij de juiste link tussen de theorie en praktijk miste heeft hij ook nog de opleiding tot sportfysiotherapeut afgerond.

Sinds 2010 is Maarten werkzaam bij Fysiom op de locatie Sport Medisch Centrum Jeroen Bosch Ziekenhuis. Daarnaast is hij lid van het High Performance Team van het CTO Zuid en begeleidt hij de nationale teams van de turnbond kngu.
In de loop der jaren is Maarten zich onder  meer gaan specialiseren in de knierevalidatie en revalidatie van de voorste kruisband in het bijzonder. Daarbij werkt hij samen met verschillende kniespecialisten in de regio en het land.

logofysiom1600x326
smcjbzfck

De kennis en ervaring die hij jarenlang met de begeleiding van (top)sporters heeft opgedaan gebruikt hij voor de revalidatie van kruisbanden op de praktijk. Zo heeft Maarten in samenwerking met Innosportlab Den Bosch een test ontwikkeld om de status en progressie van de revalidatie objectief te kunnen monitoren.

fckmh

“Daar waar de reguliere fysiotherapeutische behandeling met name revalideert tot aan het niveau van de dagelijkse activiteiten, richt ik me vooral op het traject tot aan de volledige sporthervatting / wedstrijdbelasting. Daarbij maak ik gebruik van bewegingsanalyses die de basis vormen voor het sportspecifieke deel van de revalidatie. Hierbij staan de opbouw van specifieke kracht, snelheid en explosiviteit centraal”.

Naast Maarten werken er in de praktijk nog drie master sportfysiotherapeuten die gespecialiseerd zijn in knierevalidatie. Vanwege de setting in een multidisciplinair sportcentrum, met korte lijnen tussen sportfysiotherapeut, orthopeed en sportarts, kan er in alle fasen van de kruisbandrevalidatie de optimale uitdaging worden aangeboden. Zo wordt er in de eindrevalidatie in de grote gymzaal of op de sportvelden buiten getraind om de sportspecifieke context zoveel mogelijk te benaderen.

0