Jorrit Jetten

“We revalideren immers geen knie, maar een atleet”

Jorrit Jetten is gespecialiseerd in:

  • Voorste kruisband revalidatie
  • Sportfysiotherapie
  • Sport specifieke revalidatie

Jorrit Jetten is in 2012 afgestudeerd als fysiotherapeut aan de Hogeschool Utrecht. Daarna is Jorrit direct in een eerstelijnspraktijk, fysiotherapie Bergstraat, gaan werken waar hij veel sporters zag. Deze praktijk was o.a. verbonden aan de voetbalvereniging CJVV in Amersfoort en daar kwam hij veel in aanraking met sporters met een knieblessure.

Jorrit is in 2013 de Master of Science opleiding sportfysiotherapie gaan volgen aan de SOMT University of Physiotherapy. In 2016 is hij afgestudeerd en kort daarna is hij gaan werken als docent op de masteropleiding van het SOMT.

Daarnaast is Jorrit actief betrokken met een wetenschappelijk onderzoek naar Return To Performance (RTP) criteria en of de uitkomsten van deze testen kunnen voorspellen of de sporter het sportniveau van voor zijn letsel weer haalt.

Sinds 2017 werkt Jorrit Jetten als sportfysiotherapeut bij Annatommie mc. Hier is de samenwerking met de orthopedie (orthopedisch chirurg Marwan Shadid en  Maurice Anderson) erg intensief. Sportfysiotherapeuten doen samen poliklinisch spreekuur met de orthopedisch chirurgen om zo het zorgpad voor de patiënt zo effectief en efficiënt mogelijk in te zetten. Ieder vanuit zijn eigen expertise.

“Het belangrijkste tijdens het revalidatietraject vind ik dat je het traject aanpast op de sporter. We revalideren immers geen knie, maar een atleet. Dit houdt in dat je al erg snel kunt beginnen om de training/revalidatie te laten lijken op iemands doelsport. Al krijgt de atleet maar een conditieprikkel die gelijk is aan wat hij nodig heeft. In het begin kan de revalidatie wellicht wat op elkaar lijken, maar uiteindelijk moet de revalidatie/training als een maatpak aansluiten op de hulpvraag. Dat kenmerkt voor mij een goede revalidatie.”

Daarnaast is testen en meten een erg belangrijk item binnen de revalidatie volgens Jorrit. “Daarom hanteren wij bij Annatommie mc een sterk wetenschappelijk onderbouwd test- en meet protocol waarbij wij de VKB patiënten door het hele revalidatietraject heen kunnen testen. Hierin worden zowel krachttesten (m.b.v. de Biodex), de hoptesten en een kwalitatieve bewegingsanalyse gebruikt. Met het uiteindelijke doel om de sporter met een zo laag mogelijk risico op zijn of haar gewenste niveau terug te laten keren.”

Vkb
0