Arjan Louwen

“Het protocol voor de kruisbandrevalidatie kan dienen als rode draad, maar voor elke patiënt is maatwerk vereist”

Arjan Louwen is gespecialiseerd in:

  • Kruisbandrevalidatie
  • Dry needling
  • Medical taping
  • Fysiotherapie

In 1998 studeerde Arjan Louwen af als fysiotherapeut om een jaar later samen met Peter Muilwijk een maatschap te beginnen. Inmiddels is Fysiotherapie Louwen/Muilwijk uitgegroeid tot een team van 18 fysiotherapeuten en 3 ergotherapeuten op 3 verschillende locaties. Al vele jaren is de praktijk betrokken bij verschillende amateurverenigingen in het voetbal maar ook daarbuiten.

Sinds het seizoen 2012/2013 is Arjan Louwen onderdeel van de medische staf van PEC Zwolle en verzorgt Louwen/Muilwijk de fysiotherapie. Zowel in het stadion als in één van de praktijklocaties worden spelers behandeld. In de afgelopen jaren zijn ook bij PEC Zwolle de nodige spelers geweest met voorste kruisband rupturen, gelukkig zijn al deze spelers teruggekomen op het maximale niveau.

Sinds 2017 is Arjan tevens betrokken als fysiotherapeut bij Jong Oranje waar hij onderdeel is van de medische staf tijdens de kwalificatiecyclus voor het EK -21 van 2019 in Italië.

Arjan met Maikel van der Werff en Joost Broerse tijdens het trainingskamp
Arjan met Maikel van der Werff en Joost Broerse tijdens het trainingskamp

Één van de vele specialisaties van Louwen/Muilwijk is de kruisbandrevalidatie. Arjan heeft zelf op hoog niveau gevoetbald en juist dat brengt zijn passie voor kruisbandblessures naar voren. Samen met een patiënt werken aan dat ene doel, terugkeren op een zo hoog mogelijk niveau. Er bestaan goede samenwerkingen met verschillende orthopeden en sportartsen wat helpt bij het geven van de meest optimale revalidatie, juist bij (amateur)sporters. We hebben goede contacten met de Isala Klinieken, het St Jansdal in Harderwijk en de Medinova klinieken. Het protocol voor de kruisbandrevalidatie kan dienen als rode draad, maar voor elke patiënt is maatwerk vereist.

Arjan Louwen
Arjan werkt samen met “kruisband deskundige” Rick Dekker en Mustafa Saymak aan hun herstel.

De laatste fase naar return to play is een heel belangrijke en vaak onderschatte stap. Om de patiënt hierin zo optimaal mogelijk te begeleiden gaan Arjan en Stefan Plugge met amateur spelers ook daadwerkelijk op het veld aan de slag, wat een echte toevoeging is voor de kruisbandpatiënten uit het amateurvoetbal. De nauwe samenwerking met vele amateurverenigingen helpt bij een volledige return to performance, zo blijft niet alleen een speler goed geïnformeerd maar worden ook (herstel)trainers en verzorgers meegenomen in het complete proces.

Louwen/Muilwijk

Stefan Plugge

“De kracht van de revalidatie is om de patiënt van begin tot eind volledig gemotiveerd te houden”

Stefan Plugge is gespecialiseerd in:

  • Sportrevalidatie
  • Kruisbandrevalidatie
  • Dry Needling
  • FysioTopics lage rug
  • Heup- en Knieprotheses
  • Medical taping

Sinds 2011 is Stefan Plugge werkzaam als fysiotherapeut bij Louwen/Muilwijk. Naast zijn werk in de praktijk is hij 8 jaar verbonden geweest als fysiotherapeut aan amateurvereniging SV ’t Harde en hier heeft hij de nodige ervaring opgedaan. In 2017 is Stefan gestart met de masteropleiding sportfysiotherapie aan de SOMT in Amersfoort.

De passie voor knie blessures zat er bij Stefan al vanaf het begin van zijn loopbaan in. Om samen met de patiënt te werken naar het maximale – return to performance – na een dergelijke zware blessure en de daarbij horende langdurige revalidatie spreekt hem erg aan. De kracht van de revalidatie is om de patiënt van begin tot eind volledig gemotiveerd te houden, wat niet altijd even makkelijk is gezien het lange en zware revalidatietraject.

arjan-louwen-herstel
0