Yde Engelsma

“Dit is elke keer weer een behandeling op maat en dit is afhankelijk van de letsels, maar ook van de individuele wensen.”

Aandachtsgebieden van
Yde Engelsma:

  • Sport gerelateerde orthopedische problematiek
  • Speciale arthroscopische chirurgie: knie- en schouderchirurgie

Drs. Yde Engelsma is gespecialiseerd in sportletsels en de behandeling van knie- en schouderaandoeningen. Hierbij is het is de uitdaging om mensen weer zo goed mogelijk aan het bewegen en het sporten te krijgen. Vaak is er een goede samenwerking nodig met de fysiotherapeut. Als er toch een operatie nodig is, wordt er veelal gebruik gemaakt van arthroscopische technieken (kijkoperaties).

logobermanclinics

Na het voltooien van de studie geneeskunde in Groningen heeft hij met een onderzoek naar schouderinstabiliteit de basis gelegd voor zijn huidige specialisaties. Zijn opleiding tot orthopedisch chirurg heeft hij afgerond in 2012 en daarna heeft hij in het OLVG, gevolgd door een fellowship traumatologie en sportorthopedie in Adelaide, Australië. Na terugkomst in Nederland heeft hij zich volledig toegelegd op sportletsels en arthroscopische chirurgie. Vanaf 2014 tot 2016 gewerkt bij Medinova en Orthopedium in de Rotterdam regio. Vanaf eind 2016 is hij werkzaam bij de Bergman kliniek in Naarden en Amsterdam.

Een gescheurde kruisband heeft veel impact voor sporters; sporten gaat vaak niet meer en een revalidatie kost veel tijd, maar daarnaast heeft het vaak ook impact in het dagelijks leven.  Er is veel ontwikkeling in de mogelijkheden en technieken om alles zo goed mogelijk te herstellen en om zo ook op langere termijn zo veel mogelijk te kunnen met de knie. Dit is elke keer weer een behandeling op maat en dit is afhankelijk van de letsels, maar ook van de individuele (sport-)wensen.

Naast zijn werkzaamheden als orthopedisch chirurg is drs. Engelsma lid van de volgende beroepsverenigingen:

  • De Nederlands Orthopedische Vereniging (NOV)
  • De werkgroep schouder en elleboog
  • De Nederlandse Vereniging voor Arthroscopie (NVA)
  • Nederlandse Vereniging voor Orthopedische Traumatologie (NVOT)
  • ESSKA (European Society for Sports Traumatology, Knee surgery and Arthroscopy)
0