De Duitse kniespecialist Dr. Ulrich Boenisch volgde zijn studie geneeskunde aan de Ludwig Maximilians-Universität van München. Hij voltooide zijn opleidingen met betrekking tot orthopedisch chirurgie in gerenommeerde klinieken in Engeland, Zwitserland, Verenigde Staten en Duitsland.

Sinds 2000 is hij medisch directeur van Hessingpark-Clinic in Augsburg. Tot op heden is Dr. Ulrich Boenisch de enige Europese orthopedisch chirurg die een Fellowship Sportgeneeskunde en Sport Traumatologie heeft met Steadman-Hawkins Clinic in Vail Colorado, Verenigde Staten.

Dr. Ulrich Boenisch is medisch begeleider bij vele topsportverenigingen. Hij werkt(e) onder andere voor de Duitse en Amerikaanse Ski Bond en bij de Duitse IJshockey Federatie. Naast zijn werk voor diverse sportverenigingen, publiceerde hij talrijke artikelen en video’s over sportgeneeskunde.

Sinds 2003 richt Dr. Boenisch zich met name op gewrichten van voetballers en is hij o.a. consulent bij FC Augsburg en Bayern München. Veel bekende voetballers zijn al door Dr. Boenisch geopereerd aan de knie, zoals: Philipp Lahm, Bastian Schweinsteiger, Per Mertesacker, Henrik Larsson, Thierry Henry, Kevin Prince Boateng, Arjen Robben, Lucas Podolski, Klaas-Jan Huntelaar, Sami Khedira, Jesé, Victor Valdes.

Jaarlijks vervangt Dr. Ulrich Boenisch tussen de 300 en de 400 ligamenten en behoort hij tot de beste kniespecialisten van Duitsland. In Duitsland wordt Dr. Boenisch de “Knie-Papst” (knie-paus) genoemd.

Dr. Ulrich Boenisch heeft als aandachtsgebieden binnen de orthopedische chirurgie:

  • Knie en schouder gewrichten.
  • Sport gerelateerde orthopedische problematiek.
  • (Sport)traumatologie.
  • Sportletsels
0