Kim Udenga

Algemeen manager en Msc sportfysiotherapeut bij GoFysio.
9 jaar
Ervaring
25
Kruisband revalidaties gem. per jaar
GoFysio
Bedrijf
Nieuwegein, Utrecht
Locatie
Specialisten / Revalidatie / Kim Udenga
Gespecialiseerd in:
  • Voorste kruisband revalidatie
  • Knie revalidatie
  • Sportfysiotherapie
  • Sport specifieke revalidatie
Lees meer
Kim Udenga is in 2015 afgestudeerd als fysiotherapeut aan de Hogeschool Utrecht. Na haar studie is zij direct bij GoFysio gaan werken.

Door haar ruime ervaring in de sport en interesse in met name knie klachten, is zij de masteropleiding Sportfysiotherapie aan de SOMT gaan volgen. Deze heeft zij in 2020 afgerond. Kim begeleidt veel sporters met kruisband problemen, en heeft een nauwe samenwerking met veel orthopeden in de regio Nieuwegein/ Utrecht.

Daarnaast begeleidt ze stagiaires en collega fysiotherapeuten bij deze trajecten en geeft ook kruisbandtraining binnen GoFysio. Kim begeleidt stagiaires van de opleiding fysiotherapie en geeft regelmatig interne clinics over kruisbandproblematiek.

“Helaas ontstaan er veel kruisband blessures tijdens sport. Het is fijn om een sportfysiotherapeut te hebben die je van af het moment van de blessure tot het afsluiten van je revalidatie traject begeleid. Ik sta voor volledige begeleiding, van het blessuremoment tot de terugkeer naar je oude sportniveau. Daarbij is rekening houden met het mentale aspect van deze blessure heel belangrijk.”

Bij GoFysio hebben we de mogelijkheid om je vanaf de pre-operatieve fase, tot aan het moment van volledig herstel te begeleiden.
“Daarbij is rekening houden met het mentale aspect van deze blessure heel belangrijk.”

Team VKB GoFysio:

Bij GoFysio worden patiënten met een zowel operatief als conservatief traject na een voorstekruisbandletsel begeleid door Janet Gaal – Oorburg, Arjan Plaatsman, Dimas Haring en Jasper Neijenhuijs.

We werken intensief samen met Xpert Clinics Orthopedie en Orthoparc.

Kim

Janet

Arjan

Dimas

Jasper