Hans Frejlach

Orthopedisch chirurg bij Acibadem Imc
22 jaar
Ervaring
ACIBADEM
Bedrijf
Amsterdam, Noord-Holland
Locatie
Specialisten / Revalidatie / Hans Frejlach
Lees meer
Al tijdens zijn studie raakte Hans Frejlach geïnteresseerd in orthopedie. ‘’Ik studeerde nog, in Amsterdam bij professor Rene Marti. Op een gegeven moment las ik in de krant dat deze beroemde arts Mary Dresselhuys had geopereerd. Ze was blij met het resultaat, ze zei: ‘Ik heb mijn leven terug’. Dat maakt veel indruk op mij’’. Orthopedie heeft altijd zijn interesse gehouden en sinds 2002 is hij werkzaam als orthopedisch chirurg. ‘’Het is een vak vol dilemma’s. Er komen patiënten langs die last hebben van hun gewrichten en daardoor niet kunnen sporten. Dus komen ze aan, zeggen ze. Maar ik zeg: je moet eerst afvallen, daarna opereer ik je. Want mensen met overgewicht lopen veel meer kans op wondinfectie, complicaties etc.’’, zegt Frejlach. Frejlach heeft acht jaar in het Gelre Ziekenhuis gewerkt, daarna startte hij eind 2010 bij Annatommie mc Apeldoorn.

Nu werkt hij bij ACIBADEM International Medical Center. Dokter Frejlach is een ervaren chirurg en knie-, schouder- en heupspecialist (sport en/of prothesiologie). In de jaren ’90 was hij clubarts van Telstar, van 2006 tot 2008 clubarts van Vitesse en in 2012 en 2013 van AGOVV.

Frejlach kan zijn toewijding met de sport uitoefenen in zijn werk. Zo heeft hij zich gespecialiseerd in de arthroscopische knie- en kruisbandchirurgie. ‘’Vooral het kniegewricht is een uitdaging; het is een heel bewegelijk, ingewikkeld gewricht (het kan buigen, glijden schuiven, draaien) dat moeilijker na te bootsen is dan een heupgewricht’’, zegt Frejlach. Dagelijks behandelt Frejlach tientallen sporters die door blessures hun sport (tijdelijk) niet meer kunnen uitoefenen.

Vooral een beschadiging aan de voorste kruisband is een veel voorkomende blessure. Het scheuren van de voorste kruisband is een ernstige en vaak langdurige blessure. De revalidatie na een operatie is lang en niet iedereen keert terug op het sportveld omdat het herstel onvoldoende is. Dokter Frejlach werkt mee aan verbetering en bood al tientallen patiënten, waaronder oud-voetballer Theo Janssen, een behandeling met de zogenoemde DIS techniek. Van de huidige voorste kruisband reconstructie naar een échte reparatie en genezing
“Het scheuren van de voorste kruisband is een ernstige en vaak langdurige blessure”