David Bombeke

Kinesitherapeut, osteopaat en eigenaar van Rev.Training, een groepspraktijk met locaties in Beveren-Waas, Antwerpen, Knokke & Brussel
28 jaar
Ervaring
REV.training
Bedrijf
Beveren, Vlaams Gewest
Locatie
Specialisten / Revalidatie / David Bombeke
Lees meer
David Bombeke werkt als sportkinesist onder meer voor BMC Cycling Team (CCC Team), tennisster Kirsten Flipkens, veldrijders David & Mathieu Van der Poel, Greg Van Avermaet, het Belgisch Olympisch wielerteam en de voetbalclub Waasland-Beveren. Hij is ruim 10 jaar de vaste verzorger geweest van tourwinnaar Cadel Evans. Sinds 2019 is David medisch coördinator bij Club Brugge. Bombeke is al sinds 1996 heel actief bezig om sporters op alle niveau’s te revalideren. Zijn twee grote passies, voetballen en wielrennen, zie je als een rode draad in zijn hele carrière terugkomen.

David Bombeke is in 1996 afgestudeerd als kinesist in Gent en studeerde daarna osteopathie in Antwerpen. Na het afronden van deze studies begon David in 1996 Rev-training, een ‘state of the art’ trainingscentrum met de specialisaties: blessure preventie, performance en sportrevalidatie

Rev-training is ontstaan vanuit de passie voor sportfysiotherapie. Inmiddels zijn er drie vestigingen: aan het Frederik Van Eedenplein op de Antwerpse Linkeroever, bij voetbalclub Waasland Beveren en in Knokke.

Daarnaast is David Bombeke mede eigenaar van The Masterclass (inrichten van fysio gerelateerde cursussen) en Rehab Belgium (verdeler van Redcord en Exxentric). Sinds 2014 heeft David een vennote, Leen van Damme, die samen met hem de dagelijkse leiding heeft over de praktijken en daarnaast mee werkt aan alle projecten in het wielrennen en het voetbal.

Sinds 2004 is David kinesist van het Belgian Olympic Team. Als begeleider van dit team was David op de Olympische spelen van Athene (2004), Peking (2008), Londen (2012) en Rio de Janeiro (2016).

In het voetbal is David al sinds 1996 verbonden aan Waasland Beveren. Sinds 2019 is David medisch coördinator bij Club Brugge De afgelopen. De afgelopen jaren heeft hij veel voorste kruisband revalidaties gedaan bij hoofdzakelijk voetballers.

Naast voetbal is wielrennen een grote passie van David Bombeke. Hij is sinds 1999 de fysio van de Belgische wielrenfederatie en sinds 2010 hoofd van de BMC Racing team (CCC Team sinds 2019) en was/is hij de fysio van onder andere Cadel Evans (ook vkb blessure) en Matthieu van de Poel. “Toen ik in 2005 met Cadel Evans begon samen te werken hadden we één doel en dat was de Tour winnen. Het was dan ook een onvergetelijk moment toen het in 2011 eindelijk zover was. Ook het wereldkampioenschap blijft één van de mooiste herinneringen.”
“Het neuromusculaire aspect is cruciaal voor een goede voorste kruisband revalidatie”