Khedira: Hoe succesvol kan je zijn na je vkb revalidatie…?

Khedira: Hoe succesvol kan je zijn na je vkb revalidatie…?

21 december 2014

 

Wat een jaar voor Khedira…!
Als speler van Real Madrid scheurde hij tijdens een vriendschappelijke interland met Duitsland tegen Italië op 15 november 2013 zijn voorste kruisband, lees hier meer. In april kon de middenvelder de training bij Real Madrid weer hervatten, lees hier meer, en op 11 mei maakte Khedira zijn rentree in een officiële wedstrijd voor Real.

Op 24 mei speelde hij bijna een uur mee in de gewonnen Champions League finale. Na verlenging won Real Madrid met 4-1 van stadsrivaal Atlético Madrid. Dat is dus precies 177 dagen, en dat zijn dus 25 weken, en dat zijn dus bijna 6 maaden na het oplopen van zijn voorste kruisband blessure. Hoe succesvol kan je zijn na je vkb revalidatie…?

Op 16 juni speelde Khedira als basisspeler zijn eerste WK wedstrijd tegen Portugal. Op 8 juli scoorde hij het vijfde doelpunt tegen Brazilie (7-1) in de halve finale. Helaas voor Khedira raakte de inmiddels 51-voudig international geblesseerd tijdens de warming up van de finale tegen Argentinië. Na de 1-0 overwinning, doelpunt van Götze in de tweede verlenging, mag Khedira zich ‘Weltmeister’ noemen. Dat is dus precies 240 dagen, en dat zijn dus 34 weken, en dat zijn dus bijna 8 maanden na het oplopen van zijn voorste kruisband blessure. Hoe succesvol kan je zijn na je vkb revalidatie…?

Dus binnen 8 maanden na zijn zware knieblessure wint Khedira de Champions League met Real Madrid en wordt hij Wereld Kampioen met Duitsland! Een mooie prestatie en een unieke prestatie. Het is namelijk in de geschiedenis nog niet vaak voorgekomen dat een speler de Champions League en het WK wist te winnen in één seizoen. Slechts 9 spelers hebben deze prestatie behaald: Christian Karembeu, Roberto Carlos, Hans-Georg Schwarzenbeck, Hans-Josef Kapellman, Sepp Maier, Gerd Müller, Franz Beckenbauer, Paul Breitner en Uli Hoeness wonnen zowel de Champions League als het WK in één seizoen.

UPDATE: 21 december 2014

Gisteren, zaterdag 20 december 2014, heeft Real Madrid in het Marokkaanse Marrakech de wereldtitel voor clubs voor zich opgeëist door het Argentijnse San Lorenzo met 2-0 te verslaan. Khedira viel op 16 december in tijdens de halve finale van dit toernooi bij een 4-0 stand (was ook de eindstand) tegen het Mexicaanse Cruz Azul. In de finale was Sami Khedira geen veldspeler maar natuurlijk mag hij zich voor de tweede keer in 2014 Wereld Kampioen noemen, Wereld kampioen voor clubs deze keer!

Op 15 november 2013 je voorste kruisband scheuren en dan in 2014 de Champions League winnen en twee keer wereldkampioen worden… Hoe succesvol kan je zijn na je vkb revalidatie…?

Deel dit artikel

Meer nieuws

productie tigo fck docu kruisband blessure
Het mentale aspect van de voorste kruisbandblessure bij amateursporters
Keeper Alblas scheurt voor derde keer zijn voorste kruisband
Keeper Alblas scheurt voor derde keer zijn voorste kruisband
Return to running too quickly after ACL surgery
Blog #8: Starten met hardlopen na een voorste-kruisbandoperatie