Keeper Alblas scheurt voor derde keer zijn voorste kruisband

Keeper Alblas scheurt voor derde keer zijn voorste kruisband

29 maart 2024

Norbert Alblas heeft vorige week tijdens de training voor de derde keer zijn voorste kruisband afgescheurd. Nadat Alblas als doelman van Ajax en NEC zijn voorste kruisband afscheurde aan zijn linkerknie was het nu zijn voorste kruisband van zij andere knie.

Deze blessure heeft de 29-jarige doelman doen besluiten om na dit seizoen een punt achter zijn keeperscarrière te zetten. Deze zware blessure heeft Alblas aanleiding gegeven om goed na te denken over zijn toekomst en die ligt, zo heeft hij inmiddels besloten, op het trainersvlak. Alblas richt zich vanaf nu op zijn trainerscarrière: “De laatste jaren ben ik al bezig om me te ontwikkelen als trainer. Aan het eind van dit seizoen hoop ik mijn UEFA-B diploma te behalen om me van daaruit verder te ontwikkelen richting een baan als hoofdtrainer. Daar ga ik me nu op richten. Als trainer ga ik er alles aan doen om verder te komen dan als keeper, dus ook op dat gebied wil ik het hoogst haalbare halen.’’

Norbert Alblas geeft verder het volgende aan op de clubwebsite. van zijn club Excelsior:
“Ik heb twee keer eerder mijn kruisband afgescheurd, dus ik wist meteen dat het mis was”, vertelt Norbert Alblas over de blessure die hij vorige week opliep. “Het opvallende was dat het de eerste twee keer mijn rechterknie was nu is het de linker. Maar ik wist dus wel hoe het voelde. Nadat het gebeurd was, speelde direct door mijn hoofd om met keepen te stoppen.
Omdat ik niet het geloof heb dat ik na mijn revalidatie nog meer uit mijn keeperscarrière ga halen dan ik al heb bereikt. Ik ben trots op de carrière die ik heb gehad, ik heb er naar mijn idee alles uitgehaald. “De laatste jaren ben ik al bezig om me te ontwikkelen als trainer. Aan het eind van dit seizoen hoop ik mijn UEFA-B diploma te behalen om me van daaruit verder te ontwikkelen richting een baan als hoofdtrainer. Daar ga ik me nu op richten. Als trainer ga ik er alles aan doen om verder te komen dan als keeper, dus ook op dat gebied wil ik het hoogst haalbare halen.’’

Ondanks dat Norbert Alblas als keeper geen rol meer kan spelen bij Excelsior, blijft hij zich de komende weken inspannen om de groep te helpen: “Als trainer vind ik het mooi om spelers beter te maken, over een speelwijze na te denken en met een groep bezig te zijn. Ik heb altijd geprobeerd medespelers te helpen en dat zal ik de komende periode blijven doen. We hebben nog een aantal belangrijke wedstrijden en gaan er met z’n allen alles aan doen om ons te handhaven.”

Norbert Alblas begon met keepen bij VV Amstelveen Heemraad. In 2006 maakte hij de overstap naar de jeugdopleiding van AZ, waar hij vijf seizoenen speelde. Vervolgens keepte hij bij Ajax, NEC en TOP Oss. In 2022 tekende hij een contract bij Excelsior, waar hij tweede doelman was achter Stijn van Gassel.

Deel dit artikel

Meer nieuws

logo fck
PSG verdediger Hernández scheurt opnieuw kruisband
nederland
PSV verdediger Dest komende 9 maanden uitgeschakeld
engeland
Timber maakt rentree bij beloften Arsenal en scoort wonderschoon