Jozefzoon: "Dit is een heel mooi moment voor me”

Jozefzoon: "Dit is een heel mooi moment voor me”

17 december 2015

 

Na een afwezigheid van zo’n 11 maanden maakte Florian Jozefzoon woensdagavond als invaller tegen Heracles Almelo zijn rentree in het eerste elftal van PSV. De aanvaller speelde op 17 januari van dit jaar zijn laatste officiële wedstrijd voor de ploeg van Phillip Cocu; na de wedstrijd tegen Vitesse werd er een gescheurde kruisband geconstateerd. Nu is hij weer terug.

“Dit is een heel mooi moment voor me”, vertelde een stralende Jozefzoon na de 3-2 zege in Almelo. Jozefzoon maakte al behoorlijk wat speelminuten bij Jong PSV en woensdag deed Cocu dus weer een beroep op hem. “De eerste vier maanden waren het zwaarst”, blikt de vleugelaanvaller in gesprek met De Telegraaf terug op zijn revalidatie. “Daarna mocht ik naar buiten en is het naar mijn gevoel snel gegaan.”

Hij heeft niet het idee dat hij door zijn blessure aan snelheid heeft ingeleverd: “Voor mijn gevoel ben ik er geen andere voetballer door geworden. In mijn hoofd ben ik ook net zo vrij als altijd. Ik voel geen angst”, maakt Jozefzoon duidelijk. De aanvaller weet dat er veel concurrentie is bij PSV, maar omdat de Eindhovenaren nog op drie fronten actief zijn, is Jozefzoon ervan overtuigd dat hij voldoende speeltijd zal gaan krijgen in dit seizoen.

“Het was een heel aparte wedstrijd, maar ik ben zeker blij dat ik weer terug ben”, zei Jozefzoon tegenover Omroep Brabant. De dartelende buitenspeler liep constant rond met een lach op zijn gezicht. “Ik ben heel blij”, bleef de PSV’er roepen. “Ik wilde graag het verschil maken, want je wilt niet nog een verlenging spelen hier. Gelukkig maakte Locadia de winnende, heel mooi.”

Had Jozefzoon niet liever de verlenging nog gespeeld? Dan zou zijn rentree langer duren. “We hebben zaterdag weer een wedstrijd, je moet als groep denken. Ik ben heel blij dat ik terug ben, maar belangrijk is dat we voor zaterdag krachten sparen.” Mogelijk speelt Jozefzoon dan weer. Is hij honderd procent fit? “Ik voel me goed, maar we moeten zien waar ik sta. Ik voel me gewoon goed en ik ben zeker nog dezelfde.”


 

Deel dit artikel

Meer nieuws

nederland
PSV verdediger Dest komende 9 maanden uitgeschakeld
engeland
Timber maakt rentree bij beloften Arsenal en scoort wonderschoon
afbeelding onderzoek Nicky van Melick Cyclops
Blog #9: Keuze van pees voor nieuwe kruisband van invloed op de kans op een cyclops