Jordy Buijs: "Ik stond en sta er niet alleen voor"

Jordy Buijs: "Ik stond en sta er niet alleen voor"

3 september 2015

 

Jordy Buijs liep op 22 november vorig jaar een zware blessure op aan zijn knie. Sindsdien werkte de centrale verdediger van sc Heerenveen hard aan zijn herstel. Donderdagmiddag maakte hij zijn weer zijn eerste wedstrijd minuten.

Buijs deed dat in een voor hem georganiseerd oefenduel met een gelegenheidsformatie van Heerenveen tegen Jupiler League-club Achilles’29. De 26-jarige verdediger speelde 45 minuten mee met de Friezen. Er was vooraf sprake van gezonde spanning, liet Jordy Buijs na afloop van zijn rentree weten. “Vanaf dag één heb ik maar aan één ding gedacht, weer minuten maken. Dit is een begin, nu komt de volgende stap, aanhaken op niveau”, zegt Buijs op de website van zijn club.

“Als je revalideert train je veel individueel. Conditioneel en fysiek sta ik er goed op”, vervolgt hij. “Het was een zwaar traject, maar mijn omgeving heeft me altijd gesteund. Mijn vader, moeder, vrouw en zaakwaarnemer waren hier vanmiddag om me weer te zien spelen. Hun aanwezigheid geeft me energie. Ik stond en sta er niet alleen voor.”

Buijs scheurde zo’n 10 maanden geleden de kruisband in zijn linkerknie tijdens de uitwedstrijd van Heerenveen tegen Ajax. De kwetsuur had een extra zuur randje, omdat scheidsrechter Kevin Blom hem amper de tijd gaf om naar de kant te gaan. “Hij vroeg of ik even wilde opschieten…”, zei Buijs destijds.

De kruisbandblessure was een enorme klap, maar Jordy Buijs heeft geprobeerd de negatieve ervaring een positieve wending te geven. “Mentaal voel ik me sterk. De revalidatie is sneller gegaan dan ik had verwacht. Ik ben 26 en wil zeker tot mijn 35ste spelen. Om dat mogelijk te maken moet ik vaker het krachthonk opzoeken. Ik moet mijn spieren extra trainen om het kniegewricht te ontlasten. Ik zal altijd wat extra’s moeten doen, maar dat heb ik er graag voor over”, vertelt Buijs op de website van sc Heerenveen.

Jordy Buijs koestert de 45 minuten op Skoatterwâld, maar wil maar één ding: “spelen in het Abe Lenstra stadion. Wat daarvoor nodig is, is speelminuten maken en ritme opdoen. Ik moet eerst 90 minuten bij de beloften volmaken, misschien zelfs wel twee keer 90 minuten. Wat dat betreft is het speelschema van de beloften ongunstig, er zitten wat gaten in. De wedstrijd van vanmiddag was speciaal voor mij gepland, zodat ik kon spelen. Volgende week gaan we om tafel om te kijken hoe ik zo snel mogelijk meer minuten kan maken.’’

 

Deel dit artikel

Meer nieuws

K.N.I.E. deel 38: Elçin Bayar
K.N.I.E. deel 38: Elçin Bayar
spanje
FC Barcelona bevestigt kruisband blessure Gavi
spanje
Gavi scheurt voorste kruisband