Joël Veltman "Ik ben eigenlijk wel blij dat ik die blessure heb gehad"

Joël Veltman "Ik ben eigenlijk wel blij dat ik die blessure heb gehad"

15 november 2013

 

Het gaat momenteel snel met de carrière van Joël Veltman. De talentvolle verdediger speelt sinds de blessure van Niklas Moisander wekelijks bij Ajax en kreeg vorige week zijn eerste oproep voor het Nederlands elftal. De Ajacied kijkt terug naar zijn ontwikkeling en blikt vooral terug op de zware knieblessure die hij als speler van de A1 opliep.

Joël Veltman is waar hij is, maar de weg daar naartoe ging met pieken en dalen. In het Brabants Dagblad vertelt de verdediger over zijn blessure in de jeugd, waardoor hij sindsdien nooit meer met tegenzin naar de club gaat.

In de A1 van Ajax scheurde Veltman zijn voorste kruisband en de revalidatie kostte hem negen maanden. ‘Ik ben eigenlijk wel blij dat ik die blessure heb gehad’, zegt hij daar nu over. ‘Ik ben er mentaal sterker door geworden. Je gaat toch anders tegen dingen aan kijken. Ik ben nu elke dag blij dat ik op het trainingsveld mag staan. Daarvoor dacht ik wel eens ‘hm, daar gaan we weer’, hoe raar dat ook is. Je speelt bij Ajax, dus wat heb je te klagen, maar toch sloop dat er soms in.’

‘Nu heb ik dat niet meer’, vervolgt de mandekker. ‘Als je negen maanden aan de kant hebt gestaan, wil je maar één ding: naar buiten, trainen. Soms hoor ik nu jongens een beetje klagen, en dan denk ik ‘je moest eens weten’. Ik gun het niemand, maar zo’n blessure is dus ergens wel goed voor je. Ik was blij dat ik vorige maand de kans kreeg, ook al was dat door een blessure van Niklas Moisander. Nu wil ik zorgen dat ik basisspeler blijf.’

Ook heeft Veltman een mooie anekdote uit zijn jeugd bij Ajax, waar hij in zijn begintijd achttien euro contributie betaalde. ‘Bij een amateurclub betaal je honderd of honderdvijftig euro. Bij Ajax moesten we maar achttien euro betalen en kregen we nog allemaal spullen mee ook. Dat was wel heel mooi.’

 

Deel dit artikel

Meer nieuws

logo fck
PSG verdediger Hernández scheurt opnieuw kruisband
nederland
PSV verdediger Dest komende 9 maanden uitgeschakeld
engeland
Timber maakt rentree bij beloften Arsenal en scoort wonderschoon