Joël Veltman heeft zijn rentree gemaakt

11 januari 2019

Joël Veltman maakte vrijdag zijn rentree voor Ajax. Ajax is momenteel ter voorbereiding op de tweede seizoenshelft van de Eredivisie in Florida. Tijdens de oefenwedstrijd tegen Flamengo in de Florida Cup maakte de voormalig aanvoerder na acht maanden revalideren voor het eerst weer wedstrijd minuten.

In April 2018 scheurde Joël Veltman zijn voorste kruisband tijdens de wedstrijd tegen VVV in de Arena. Na een lange en zware revalidatie, en de tweede kruisband blessure in zijn voetbal loopbaan, startte Veltman in de tweede helft centraal achterin. Hij speelde dus 45 minuten en Veltman was behoorlijk gespannen voor het duel met Flamengo. “Ik moet zeggen: ik was zenuwachtiger dan voor de Europa League-finale. Gek om te zeggen, maar zo voelt het wel”, zegt de verdediger in gesprek met VTBL. “Daar staat meer druk op en hierop eigenlijk niet. Het begint al een beetje als het matchday is. Als je wakker wordt, denk je: vanavond gaat het gebeuren. Dan zit je in de bus er naartoe en begin je een beetje te malen: hoe zal die wedstrijd gaan? “Ik wist nog niet wanneer ik zou spelen, dat hoorde ik pas een kwartier voor we naar buiten gingen voor de warming-up. Erik ten Hag zei: ‘Je komt erin als rechtercentraal. Daar voel je je heel lekker bij en dat is gewoon comfortabel.'”

Ajax speelde met veel reserves. De wedstrijd zelf eindigde in 2-2 en in de strafschoppenreeks verloor Ajax uiteindelijk met 4-3. Joël Veltman had kunnen scoren bij zijn rentree maar helaas schoot hij zijn penalty op de paal.

Dit bericht bekijken op Instagram

??⚽️? #Repost @afcajax ・・・ Back on the pitch! ? @JoelVeltman ? #AjaxUSA ??

Een bericht gedeeld door FC Kruisband (@fckruisband) op

Op zondag 20 januari hervat Ajax de competitie met een thuiswedstrijd tegen sc Heerenveen. De ploeg van Ten Hag staat momenteel twee punten achter op koploper PSV. Ajax is verder nog actief in de KNVB Beker en de Champions League.