Janssen "ik hoop na 4 maanden weer aan te sluiten bij de groep"

Janssen "ik hoop na 4 maanden weer aan te sluiten bij de groep"

29 januari 2014

 

Even werd gevreesd voor het einde van zijn carrière, toen Theo Janssen begin oktober vorig jaar op 32-jarige leeftijd de voorste kruisband van zijn rechterknie afscheurde. Nog geen vier maanden later is de middenvelder van Vitesse echter klaar voor zijn rentree op het trainingsveld. Normaal gesproken staat er voor zo’n zware kwetsuur zes tot negen maanden revalidatie, maar Janssen is inmiddels in staat weer mee te trainen met de groep.

Janssen scheurde begin oktober in het thuisduel met Feyenoord de voorste kruisband in zijn rechterknie af, maar denkt volgende week alweer voluit met de selectie te kunnen trainen. ‘Op 6 februari is het precies vier maanden geleden, ik hoop dan weer aan te sluiten bij de groep’, zegt Janssen. ‘Of dat kan? Dat zie je toch? Ik doe nu al bijna alles weer, alleen mijd ik nog de duels. Ik heb het gevoel dat ik alles weer aankan. De fysiotherapeut is heel erg tevreden.’

Wel houdt Janssen een slag om de arm. ‘Je moet altijd rekening houden met een terugslag. Toch ga ik ervan uit dat ik dit seizoen nog een paar wedstrijden meespeel. Ik ben afhankelijk van de komende weken. We spelen veel duels, waardoor je als team minder gaat trainen. Dat betekent ook dat ik minder groepstrainingen kan doen. Dat is niet bevorderlijk voor mijn herstel.’

 

Contract
De Arnhemmer heeft nog een contract voor anderhalf jaar, maar zat vorige week dinsdag om de tafel met algemeen directeur Joost de Wit en technisch directeur Mo Allach om te praten over zijn toekomst. De uitkomst van de gesprekken blijft geheim. ‘Er zijn wel wat dingen besproken, het is aan hen om dat naar buiten te brengen’, aldus Janssen. ‘Mijn contract loopt nog anderhalf jaar door, maar het is goed om naar de toekomst te kijken.’

Vitesse bleef zonder Janssen opmerkelijk goed meedraaien. Momenteel staat de Gelderse club tweede, op twee punten achterstand van koploper Ajax.

Deel dit artikel

Meer nieuws

productie tigo fck docu kruisband blessure
Het mentale aspect van de voorste kruisbandblessure bij amateursporters
Keeper Alblas scheurt voor derde keer zijn voorste kruisband
Keeper Alblas scheurt voor derde keer zijn voorste kruisband
Return to running too quickly after ACL surgery
Blog #8: Starten met hardlopen na een voorste-kruisbandoperatie