Janssen blesseert geopereerde knie tijdens herstel

Janssen blesseert geopereerde knie tijdens herstel

30 januari 2014

 

Theo Janssen moet vrezen voor een serieuze terugslag in het herstel van zijn zware knieblessure. De middenvelder van Vitesse verliet donderdag geblesseerd de training met jong Vitesse.

Janssen was nog herstellende van een kruisbandblessure. Het gaat nu om een kwetsuur aan dezelfde rechterknie. Bij het kappen en draaien ging het mis, waarna hij van het veld moest worden gedragen. De incident vond plaats bij de training van de beloften. “Het was niet bij ons”, zegt trainer Peter Bosz tegen Omroep Gelderland. “Enorm schrikken, ik kreeg echt kippenvel. Ik heb nog geen idee hoe erg het is.”

De 32-jarige Janssen, die onlangs de hoop uitsprak dit seizoen nog in actie te komen, wordt in het ziekenhuis onderzocht. Janssen scheurde op 6 oktober in de thuiswedstrijd tegen Feyenoord een kruisband van zijn rechterknie. De revalidatie en het herstel verliepen zo voorspoedig, dat Janssen al hard op weg leek naar zijn rentree. Normaal staat voor een kruisbandoperatie minimaal zes maanden. Janssen was nu na vier maanden al heel ver. De nieuwe blessure werpt hem echter terug in zijn herstel.

 

Vrijdag meer
Janssen heeft al een röntgenfoto laten maken, maar daarop waren geen bijzonderheden te zien. Een MRI-scan moet meer duidelijkheid geven. De medische staf verwacht vrijdag meer te kunnen zeggen over de ernst van de kwetsuur.

Deel dit artikel

Meer nieuws

flyer de blessuretijd
DE BLESSURETIJD – Stadion PEC Zwolle
nederland
Slot vreest voor een zware knieblessure Stengs
engeland
Kruisband blessure Oranje-international Jill Roord