Jans: "Deze blessures zijn pech"

Jans: "Deze blessures zijn pech"

6 december 2009

 

Nare langdurige blessures teisteren FC Groningen dit seizoen. Trainer Ron Jans analyseerde waar de oorzaak van het leed ligt.

De Noorderlingen kennen dit seizoen een schokkend aantal zware kruisbandblessures. Na Petter Andersson en Ondrej Svejdik is sinds vorige week ook Sepp de Roover langdurig uitgeschakeld door een soortgelijke blessure.

Trainer Ron Jans in de Telegraaf: “We hebben daar wel naar gekeken, maar de conclusie is dat het gewoon een kwestie is van pech. Er is geen patroon te ontdekken. Het zijn drie ongelukkige momenten.”

Jans, die bezig is aan zijn laatste seizoen, keek terug in zijn carrière voor soortgelijke problemen bij zijn spelers. “Van al mijn voorgaande seizoenen bij FC Groningen kan ik me verder alleen nog een kruisbandblessure van Gijs Luirink herinneren en Petter Andersson is dan nu voor de tweede keer aan zijn kruisband geblesseerd geraakt.”

Het gekke is”, vervolgt hij. “dat dit uitgerekend drie spelers treft, die fysiek heel goed in elkaar steken en altijd heel serieus bezig zijn met de verzorging van hun lichaam.”

Deel dit artikel

Meer nieuws

logo fck
PSG verdediger Hernández scheurt opnieuw kruisband
nederland
PSV verdediger Dest komende 9 maanden uitgeschakeld
engeland
Timber maakt rentree bij beloften Arsenal en scoort wonderschoon