Is het WK in gevaar voor Dani Alves?

Is het WK in gevaar voor Dani Alves?

9 mei 2018

 

Is het WK in gevaar voor Dani Alves? De Braziliaanse vleugelverdediger van Paris Saint-Germain liep dinsdag in de gewonnen bekerfinale (2-0) tegen derdeklasser Vendée Les Herbiers een knieblessure op en moet minstens drie weken rust houden.

Dani Alves heeft last van de voorste kruisband van zijn rechterknie. “Hij heeft minstens drie weken herstel nodig. Daarna volgt een evaluatie en zal blijken of een chirurgische ingreep nodig is”, meldt PSG op hun website.

De 35-jarige Alves ging tien minuten voor tijd naar de grond en moest enkele minuten later gewisseld worden. De oud speler van o.a. FC Barcelona en Juventus was afgelopen seizoen een sleutelspeler in het team van Unai Emery. Hij speelde 41 wedstrijden in alle competities en was betrokken bij 15 doelpunten. Voor Alves was de bekerwinst overigens zijn 38ste prijs in zijn carrière en daarmee is hij recordhouder.

De Braziliaanse afdeling van FOX Sports vroeg naar zijn situatie bij Rodrigo Lasmar. De dokter van de nationale ploeg laat weten nog geen conclusies te kunnen trekken. “Ik moet wachten op de resultaten van de onderzoeken”, stelt hij.

Bondscoach Tite maakt maandag zijn selectie voor het WK bekend en Alves is, mits fit, een zekerheidje binnen de ploeg van De Goddelijke Kanaries. Het WK begint over 35 dagen. Brazilië opent het WK met een wedstrijd op 17 juni tegen Zwitserland.

Deel dit artikel

Meer nieuws

productie tigo fck docu kruisband blessure
Het mentale aspect van de voorste kruisbandblessure bij amateursporters
Keeper Alblas scheurt voor derde keer zijn voorste kruisband
Keeper Alblas scheurt voor derde keer zijn voorste kruisband
Return to running too quickly after ACL surgery
Blog #8: Starten met hardlopen na een voorste-kruisbandoperatie