Welke vragen zou jij (nog) aan je orthopeed willen stellen?

Vragen, twijfels en/of onzekerheid over de kruisband blessure is wat voor veel mensen herkenbaar is na een  bezoek bij de orthopeed.
Voor je bij de orthopeed aan tafel zit heb je jezelf wellicht voorgenomen om allerlei vragen te stellen. Terwijl je tijdens het consult aandachtig in spanning afwacht en luistert naar wat er wordt gezegd en geadviseerd ontstaan er weer nieuwe vragen. Er gaat veel door je heen zoals: Wat, waarom, wanneer, hoe nu verder en hoe ziet mijn toekomst eruit?

Maar heb jij al je antwoorden op je vragen gekregen? Of heb jij al je vragen kunnen stellen?

Daarnaast zal het lastig kunnen zijn om alles te onthouden van het nieuws wat je van de orthopeed te horen krijgt.

Slechts twintig tot veertig procent van wat artsen zeggen tijdens een consult, wordt daadwerkelijk onthouden door patiënten. De helft van wat is bijgebleven, blijkt bovendien niet te kloppen. – bron: nictiz.nl

Welke tips heb jij voor (toekomstige) voorste kruisband lotgenoten?

Wat zou jij de volgende keer anders doen wat betreft  jouw voorste kruisband traject? Wat zou jij zeker weer precies hetzelfde doen? Welke tips heb jij voor (toekomstige) voorste kruisband lotgenoten!
Kortom: Kennis delen, ervaringen delen en leren van eerdere situaties! (Dat was ook één van mijn doelen toen ik met FC Kruisband begon…)
Hoe fijn is het dat als je voor de eerste keer een voorste kruisband letsel oploopt je kennis en ervaringen van anderen kan gebruiken om een kwalitatief goed behandel en revalidatie traject te kunnen hebben voor jezelf?
Ervaringen en kennis zoals: Waar moet je op letten? Wat moet je vooral niet doen? Wat moet je vooral wel doen? Wat vond je lastig? Waar haalde jij energie uit? Welke verwachtingen zijn realistisch? etc.

 • Koen
  Beantwoorden

  Ik heb een gescheurde kruisband volgens mijn MRI, arts en fysio dus dit geloof ik dan ook. Toch vind ik het raar dat ik allemaal verhalen hoor van mensen die strompelen zelfs maanden na het ongeluk. Ik kan gewoon lopen en funtioneren 2 weken nadat het is gebeurd, wordt dit slechter na de operatie of heb ik gewoon geluk?

 • Celine
  Beantwoorden

  Ik zit nu in de derde week na mijn kruisband reconstructie. Ik kan mijn knie op 15 graden na strekken.. alleen kom ik niet door de laatste 15 graden heen.. wanneer ik hem verder wil strekken heb ik last van het bot op de plek waar ze een gat hebben geboord tijdens de operatie. Het voelt alsof het gewoon niet verder wil.

 • Damian
  Beantwoorden

  Ik zie in mijn dossiers: lachman++ wel met aanslag. Iemand zei dat dit laxiteit betkend dus een erge losse kruisband denk ik dan. Ik moet nog een mri. Wat betekend het eigenlijk precies en zou dit een teken van een letsel aan de vkb kunnen betekenen?

 • Ali
  Beantwoorden

  Ik ben 3 weken geleden geopereerd aan mijn voorste kruisband. Wat ze niet zeggen is dat je veel pijn gaat hebben en bij mij was een bloedophoping ontstaan dat voor nog meer pijn heeft geleid. Bereid je goed voor!! Regel via Medipoint voor het douchen een stoel en voor de wc een verhoging, gaat je heel erg helpen. Veel succes voor de toekomstige!

 • Patrick
  Beantwoorden

  Zijn er mensen die ervaring hebben met de hechttechniek van de kruisband. Deze wordt versterkt met een fibertape.
  Keuze voor deze variant is dat mijn zoon van 14 nog open groeischijven heeft en geen recontructie operatie kan ondergaan. Techniek is ontwikkwld door prof Mackay en wordt in Nederland uitgevoerd door orthopeed Mark Falke in het Flevo ziekenhuis

 • Marit
  Beantwoorden

  Ik heb in 1 keer beide voorste kruisbanden en binnenbanden afgescheurd in Finland.
  Een kleine week later kwam ik bij de orthopeed in NL terecht. Uiteraard gevraagd hoe mijn toekomst eruit zag. Hij kwam met het mooie verhaal aan dat ik over 6 maanden wel weer op de tennisbaan kon staan. HOE dan? Ik kon helemaal niet meer lopen!
  Eerst moesten de binnenbanden weer herstellen en ik heb na maanden weer opnieuw moeten leren lopen.
  Nu ruim 3 jaar later tennis ik nog steeds niet.
  Het enige goede is dat ik nooit door mijn knieën zak, maar ik ondervind er nog altijd last van en voel me echt beperkt. Sporten heb ik vaarwel moeten zeggen, al blijf ik trainen in de sportschool om nog altijd sterker te worden.

 • Leontine
  Beantwoorden

  Ik heb 1 keer mijn voorste kruisband afgescheurd maar eerst een been korezie gehad maar door een geweldige fysio therapeut gaat het nu de goede kant op

 • Marjolein
  Beantwoorden

  Zijn er meer mensen die een flinke instabiliteit in de knie hebben over gehouden? Ik heb 2 x mijn vkb links afgescheurd en een reconstructie gehad van een nieuwe buitenband en postlaterale hoek bandje

  Gr marjolein

  • Marit
   Beantwoorden

   Wat vervelend marjolein dat je een instabiele knie eraan over hebt gehouden! Hoe is je revalidatie verlopen? Heb je het hele traject af kunnen maken, of niet?
   Train je nog steeds je benen in de sportschool?

   Gr, Marit

Laat een reactie achter

0