"Ik weet nu waar de jongens het over hebben die hun kruisband eerder hebben afgescheurd."

"Ik weet nu waar de jongens het over hebben die hun kruisband eerder hebben afgescheurd."

16 juli 2012

 

Danny Koevermans kan een streep zetten door het Major League Soccer-seizoen. De aanvaller van Toronto FC liep afgelopen weekeinde een zware knieblessure op. Koevermans scheurde zijn voorste kruisband af van zijn linkerknie.

De blessure houdt ‘Koef’ 6 tot 9 maanden langs de kant. Koevermans liep de kwetsuur op in het duel met New England Revolution. “Ik voelde meteen dat het niet goed zat”, reageert de spits, die zijn knie verdraaide, op de website van Sport-Promotion. “De pijn was enorm. Ik had niet eens een MRI-scan nodig om te weten dat mijn kruisband was gescheurd.”

Koevermans: “Die heb ik maandag uiteraard wel laten maken, maar de uitkomst bevestigde eigenlijk alleen wat we al wisten. De doktoren hebben me verteld dat de genezing zes tot negen maanden gaat duren. Dit seizoen is in ieder geval voorbij voor me.” De verdediger die Koevermans probeerde te blokken, treft geen blaam.

“Aanvankelijk dacht ik van wel, maar toen ik de beelden terugzag moest ik daarop terugkomen. Je ziet duidelijk dat mijn linkerknie uit zichzelf een vreemde draai maakt, ik werd nauwelijks geraakt door die jongen. Nee, dit was pure pech. In alle opzichten”, aldus Koevermans, die voor het eerst in zijn carrière te maken krijgt met een blessure van dit kaliber.

“Ik heb tot nu toe niet te klagen gehad. Ik heb wat spierblessures gehad, wat hamstringproblemen en een keer iets aan mijn lies, maar daar bleef het bij. Tot dit moment. Ik weet nu waar de jongens het over hebben die hun kruisband eerder hebben afgescheurd. Het doet gewoon verschrikkelijke pijn. Het was nog een geluk bij een ongeluk dat we niet al te ver van huis speelden, in Boston. Maar de vlucht terug naar Toronto was desondanks een kwelling.”

De blessure komt op een vervelend moment voor de spits. “We zijn dit seizoen dramatisch begonnen met Toronto, na tien wedstrijden hadden we nog geen punt. Na het vertrek van Aron Winter en de aanstelling van Paul Mariner als nieuwe coach ging het ook niet ineens lopen, maar uit de laatste tien wedstrijden hebben we wel zestien punten gehaald.”

“We begonnen te draaien. Zelf was ik ook ‘on fire’, zoals ze dat hier zeggen. Ik had er dit seizoen al negen in liggen. Zaterdag gaf ik de assist waaruit de winnende werd gemaakt. Enorm balen dus dat ik nu moet afhaken, ik hoop echt dat de jongens de stijgende lijn kunnen vasthouden de rest van het seizoen. Ik zal proberen zoveel mogelijk wedstrijden te volgen, vanaf de tribune, om ze te steunen.”

Wanneer en óf er operatie plaatsvindt, is nog niet bekend. “Eerst moet de zwelling volledig verdwenen zijn, voordat daarover een knoop wordt doorgehakt. Ik laat me in ieder geval in Toronto helpen. Daarna zal ik me volledig richten op de revalidatie. Mijn tranen zijn geweest. Ik ben er klaar voor om die strijd aan te gaan en zo snel mogelijk terug te keren bij de ploeg.”

Deel dit artikel

Meer nieuws

productie tigo fck docu kruisband blessure
Het mentale aspect van de voorste kruisbandblessure bij amateursporters
Keeper Alblas scheurt voor derde keer zijn voorste kruisband
Keeper Alblas scheurt voor derde keer zijn voorste kruisband
Return to running too quickly after ACL surgery
Blog #8: Starten met hardlopen na een voorste-kruisbandoperatie