Henk Bos van FC Groningen scheurt kruisband

Henk Bos van FC Groningen scheurt kruisband

3 juli 2013

 

Voor Henk Bos is het seizoen 2013/2014 voorlopig al weer over voor het goed en wel begonnen is, meldt FC Groning op de officiële website. De 20-jarige aanvaller heeft afgelopen zaterdag in de allereerste oefenwedstrijd van FC Groningen van het nieuwe seizoen zijn voorste kruisband in de linkerknie afgescheurd.

Een onderzoek in het Martini Ziekenhuis in Groningen bevestigde woensdag de vermoedens van de medische staf. Bos zal in ieder geval tot en met de winterstop zijn uitgeschakeld. De Groninger zag vorige week nog af van een verhuurperiode naar het gepromoveerde SC Cambuur. De aanvaller wilde in de voorbereiding gaan voor zijn kansen in Euroborg.

Bos stond afgelopen zaterdag amper een kwartier binnen de lijnen in de tweede helft tegen RWE Eemsmond (eindstand 0-15) toen hij na een actie in het strafschopgebied geblesseerd naar de grond ging. De uit de eigen jeugdopleiding afkomstige Bos kreeg aan de achterlijn op het veld van Noordpool UFC enkele minuten eerste hulp van de medische staf, maar moest uiteindelijk per brancard van het veld worden gedragen. Direct bestond de vrees voor een ernstige knieblessure. Indien de knie de komende weken voldoende tot rust is gekomen, zal eind juli een operatie plaatsvinden.

Bos is de tweede speler binnen de selectie van FC Groningen met een voorste kruisband blessure. Nick Bakker scheurde begin april van dit jaar de voorste kruisband in de linkerknie af in de competitiewedstrijd van Jong FC Groningen tegen Jong sc Heerenveen Lees hier meer. De 20-jarige linker centrale verdediger werd hieraan op maandag 27 mei door dokter Brouwer in het Martini Ziekenhuis in Groningen geopereerd. Bakker revalideert momenteel van zijn blessure.

Deel dit artikel

Meer nieuws

productie tigo fck docu kruisband blessure
Het mentale aspect van de voorste kruisbandblessure bij amateursporters
Keeper Alblas scheurt voor derde keer zijn voorste kruisband
Keeper Alblas scheurt voor derde keer zijn voorste kruisband
Return to running too quickly after ACL surgery
Blog #8: Starten met hardlopen na een voorste-kruisbandoperatie