Go Ahead Eagles aanvaller Hamdaoui scheurt kruisband

Go Ahead Eagles aanvaller Hamdaoui scheurt kruisband

25 augustus 2015

 

Go Ahead Eagles kan lange tijd niet beschikken over Mohamed Hamdaoui. De aanvaller heeft maandagavond in het duel met FC Den Bosch de voorste kruisband van zijn rechterknie afgescheurd.

Dat bleek woensdag uit een gemaakte MRI-scan. Hamdaoui viel gisteren vroeg in het duel met FC Den Bosch uit. “In de bus terug hebben we meteen een afspraak gemaakt voor een MRI-scan”, vertelt Go Ahead Eagles-fysiotherapeut Coen Geers op de website van de club. “Die wees vandaag dit slechte nieuws uit. Nu wordt gekeken hoe rustig de knie blijft op het gebied van een ontstekingsreactie. Aan de hand daarvan wordt een datum voor de operatie vastgesteld.”

Geers weet dat Hamdaoui zich op kan maken voor een langdurige herstelperiode. “Voor het herstel van een kruisbandoperatie staat gemiddeld zeven tot negen maanden. Let wel: dit is een gemiddelde. Soms duurt het langer, maar soms ook korter”.

Hamdaoui debuteerde anderhalve week terug in de thuiswedstrijd tegen Telstar. Hij was gelijk trefzeker. Zijn herstel vergt zeven tot negen maanden. Hamdaoui tekende deze zomer een contract voor twee seizoenen bij de Go Ahead. Afgelopen seizoen speelde hij nog voor FC Dordrecht.

Deel dit artikel

Meer nieuws

productie tigo fck docu kruisband blessure
Het mentale aspect van de voorste kruisbandblessure bij amateursporters
Keeper Alblas scheurt voor derde keer zijn voorste kruisband
Keeper Alblas scheurt voor derde keer zijn voorste kruisband
Return to running too quickly after ACL surgery
Blog #8: Starten met hardlopen na een voorste-kruisbandoperatie