Gescheurde kruisband voor AZ speler Vejinovic

Gescheurde kruisband voor AZ speler Vejinovic

2 oktober 2017

AZ kan dit seizoen geen beroep meer doen op Marko Vejinovic, meldt de club. De middenvelder heeft in het duel met Feyenoord, afgelopen zondag (0-4), zijn voorste kruisband van zijn rechterknie afgescheurd.

Het extra speciale duel voor de middenvelder, die als speler van AZ speelde tegen zijn werkgever Feyenoord, van afgelopen zondag liep helaas uit op een deceptie. AZ huurt de 27-jarige Vejinovic dit seizoen van Feyenoord, de club waar hij nog tot medio 2019 onder contract staat. In de 38ste minuut ging Vejinovic lopend naar de kant met en werd vervangen door Dabney dos Santos.

Vandaag is uit ziekenhuis onderzoek gebleken dat Vejinovic zijn voorste kruisband heeft afgescheurd. Dat betekent einde seizoen voor Vejinovic. Een enorme dreun dus voor de speler die bij AZ juist het plezier in het voetbal weer had teruggevonden.

Na Calvin Stengs is Vejinovic al de tweede basisspeler die de rest van het seizoen is uitgeschakeld. De jonge aanvaller scheurde in het openingsduel met PSV zijn kruisband.

Hij maakte maandagmiddag het nieuws zelf bekend. “Slecht nieuws: voorste kruisband afgescheurd. Toewerken naar de operatie en vervolgens revalideren”, laat hij weten op Twitter.

Deel dit artikel

Meer nieuws

productie tigo fck docu kruisband blessure
Het mentale aspect van de voorste kruisbandblessure bij amateursporters
Keeper Alblas scheurt voor derde keer zijn voorste kruisband
Keeper Alblas scheurt voor derde keer zijn voorste kruisband
Return to running too quickly after ACL surgery
Blog #8: Starten met hardlopen na een voorste-kruisbandoperatie