Geen WK voor Tessel Middag: “Ik wil echt niet dat dit nog een keer gebeurt”

Geen WK voor Tessel Middag: “Ik wil echt niet dat dit nog een keer gebeurt”

[mk_padding_divider]

Het Nederlands vrouwenelftal gaat in de zomer van 2019 naar het WK in Frankrijk, maar zonder Tessel Middag. De 25-jarige oud-Ajacied is aan het herstellen van een tweede afgescheurde kruisband en heeft een streep gezet door een mogelijke deelname. Een dag nadat Oranje zich plaatste voor het WK, sprak de Amsterdamse openhartig over haar herstel. “Ik kies voor mijn lijf en de langere termijn, hoe moeilijk dat ook is.”

Het wordt heel even stil als het Nederlands elftal ter sprake komt. Tessel Middag heeft het er moeilijk mee. Ze zegt de beslissende play-off te hebben gekeken, maar niet tot het laatste fluitsignaal. De juichtaferelen hoefde ze niet te zien. Begrijp haar goed: ze is hartstikke blij voor de speelsters en staf. De 44-voudig international weet hoe het is, ze was erbij toen het vier jaar geleden ook lukte. “Maar voor mijzelf is het dubbel dat ik daar niet bij ben”, zegt Middag. “Op sommige momenten is het heel zwaar. Zeker als het Nederlands elftal speelt, dat vind ik het lastigst. Dan word je steeds met je neus op de feiten gedrukt dat je er niet bij bent.”

Deelname aan het WK komt voor haar te vroeg. Voor zo’n zware blessure staat een hersteltijd van negen tot twaalf maanden. Omdat het… >>> Lees hier het hele artikel

[mk_padding_divider]

Datum: 16 november 2018
Tekst: Joachim van der Marck

HetAmsterdamscheVoetbal.nl

[mk_padding_divider]
Deel dit artikel

Meer nieuws

afbeelding onderzoek Nicky van Melick Cyclops
Blog #9: risicofactoren cyclops na voorste-kruisbandreconstructie
productie tigo fck docu kruisband blessure
Het mentale aspect van de voorste kruisbandblessure bij amateursporters
Keeper Alblas scheurt voor derde keer zijn voorste kruisband
Keeper Alblas scheurt voor derde keer zijn voorste kruisband